3 lækre nemme pastaretter

3 lækre nemme pastaretter

Det kan godt være, at pastaen har sine rødder i det italienske, men pasta er alligevel en fast del af den ugentlige menu hos rigtig mange danske familier, hvor den bliver brugt i gode ovnretter og smagfulde gryderetter.

Med et par poser pasta i skabet er du aldrig langt fra at have et nærende og smagfuldt måltid, og da pastaretter ofte er både billige hurtige at bikse sammen, er der ikke noget at sige til, at det er netop pastaen, som mange finder frem, når der skal laves aftensmad.

Læs med herunder, hvor du bliver præsenteret for 3 spændende pastaretter

Pasta med fløde, kylling og bacon

Den første pastaret vil være et sikkert hit blandt rigtig mange, for den indeholder mange af de ingredienser, som danskerne elsker allermest. Pastaretter med kylling og bacon er generelt populære, og her får du en hurtig en af slagsen, som kan være klar på bare 30 minutter.

Pastaretter med fløde er garanteret at blive en succes, for der findes næsten ikke noget bedre end den cremede og bløde fornemmelse, som opstår, når pasta og fløde møder hinanden i en velsmagende pastasovs.

Ingredienser:

  • Pasta: 400 g
  • Kyllingebryst: 500 g
  • Bacon: 150 g
  • Broccoli eller lignende grønt
  • 3 dl fløde
  • 1 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl parmesan

Sådan gør du:

  1. Sæt vand over til pastaen.
  2. Hak løg og hvidløg og svits det i en stor gryde med bacon.
  3. Tilsæt kylling i tern og resten af ingredienserne – undtagen broccoli og pasta.
  4. Bring det hele i kog og skru ned for varmen.
  5. Kog pastaen.
  6. Kom broccoli i sovsen, når pastaen er tæt på at være færdigkogt.
  7. Dræn vandet fra pastaen og kom den op i sovsen.
  8. Server.
LÆS OGSÅ  Rengøring af ovn: Sådan gør du!

Pasta med søde kartofler og chili

Hvis du er træt af pastaretter med bacon, så kan du prøve denne opskrift i stedet. Opskriften er et godt eksempel på en af de nemme pastaretter uden kød, som på samme tid er hurtigt at bikse sammen – og så er den naturligvis pakket med smag.

Ingredienser til puré af søde kartofler:

  • Søde kartofler: 400 g
  • 1 spsk. mælk
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber

Ingredienser til pastasovs:

  • 400 g pasta
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 2-3 tsk. chili
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dl. mælk
  • Parmesanost
  • Frisk basilikum

Sådan gør du:

Puréen:

  1. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern.
  2. Kog kartoflerne i 15 min.
  3. Blend kartoflerne til en puré med mælk og smør.
  4. Tilsæt salt og peber.

Pastasovsen:

  1. Kog pastaen.
  2. Steg løg og hvidløg i olie.
  3. Tilsæt paprika og basilikum og lad det stege i omkring 1 minut.
  4. Tilsæt chili og tomatpure og rør sammen.
  5. Tilsæt mælk langsomt.
  6. Drys parmesan over og smag til med salt og peber.
  7. Hæld vandet fra pastaen og vend pasta i sovsen.
  8. Server.

Pasta med svampe og creme fraiche

Den sidste pastaret er en simpel ret, som ikke desto mindre er pakket med smag. Her er det de smagfulde svampe, som er i centrum, mens kun få andre ingredienser i god kvalitet er med til at gøre denne pastaret speciel. Derfor er denne ret også fantastisk med frisk pasta, som du nemt kan lave på egen hånd, hvis du har en pastamaskine.

Ingredienser:

  • 500 g champignon
  • 400 g tagliatelle eller hjemmelavet pasta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 bundt persille
  • 2.5 dl grøntsagsbouillon
  • 1.25 dl Creme fraiche 38%
LÆS OGSÅ  Efterårsstemning i ovnen: Lav denne fantastiske æblegratin med et strejf af citron

Sådan gør du:

  1. Skær champignonerne i skiver
  2. Hak løg og hvidløg
  3. Kog pastaen
  4. Smelt smør i en pande
  5. Svits løg og tilsæt hvidløg
  6. Tilsæt champignon og svits i 5 minutter
  7. Tilsæt paprika
  8. Tilsæt bouillon og kog ind til halvdelen under høj varme
  9. Tilsæt creme fraiche
  10. Smag til med salt, peber og citronsaft
  11. Hak persille og rør halvdelen i sovsen
  12. Hæld vandet fra pastaen
  13. Server ved at hælde sovs over pastaen på en tallerken

Relaterede indlæg

Derfor skal du aldrig bestille ‘dagens ret’, når du er på restaurant

Derfor skal du aldrig bestille ‘dagens ret’, når du er på restaurant

Hvad består en julefrokost menu af?

Hvad består en julefrokost menu af?

Ægte dansk julemad – hvad skal der på julemenuen?

Ægte dansk julemad – hvad skal der på julemenuen?

Efterårsstemning i ovnen: Lav denne fantastiske æblegratin med et strejf af citron

Efterårsstemning i ovnen: Lav denne fantastiske æblegratin med et strejf af citron

Seneste indlæg