
Efterår på en tallerken: Du må bare smage disse cremede æble-hytteost-snitter!
Vores æble-hytteost-snitter er lige tilpas søde. Derudover imponerer de med et cremet fyld og lækre æblestykker.
Der er ingen tvivl: Kage er noget særligt. Uanset om du foretrækker bagværk lavet af sand- eller gærdej, med frugttopping eller nøddefyld, med eller uden chokolade – der er noget for enhver smag på et godt kagebord.
Disse æble-hytteost-snitter er en særlig delikatesse for dem, der ikke vil have det for sødt, men stadig elsker cremet og frugtagtigt bagværk.
Æble-hytteost-snitter: Kagenydelse med flødeost
Æble-hytteost-snitter er perfekte til dem, der er fans af kvark- og flødekager. Ligesom disse kombinerer de en sprød bund med et cremet og frugtigt fyld. På grund af den kornede hytteost har fyldet i dette bagværk en særlig konsistens – cremet men stadig med bid. Hertil kommer tyndt høvlede, smagfulde æbler.
Det er bare godt!
Basis for vores æble-hytteost-snitter er en mørdej, der bruges to gange: som bund og som låg på kagen. Her gør vi det nemt for os selv og bruger en 3-2-1-mørdej, som består af tre dele mel, to dele sukker og én del smør. Sørg for, at smørret er koldt, når du arbejder med det, og ælt kun dejen, indtil alt er sammenhængende. Ellers kan det ske at smørret smelter ud og dejen flyder.
Har du ikke tid til at lave en dej? Så brug bare købt mørdej eller endda butterdej!
Så snart du har samlet æble-hytteost-snitterne, er de klar til ovnen. Se engang, hvordan overfladen får en smuk gyldenbrun farve. Og duften! Vi kan næsten ikke vente med at smage det første stykke.
Æblekage er en ægte klassiker, og der er uendelige måder at tilberede den på. Der varieres fra den klassiske lukkede æblekage til en gammeldags æblekage i glas. Hvordan kan du bedst lide den?

Æble-hytteost-snitter
Ingredienser
- 4 stk Æble
- 750 gram Hytteost
- 300 gram Hvedemel
- 3 stk Æg
- 200 gram Smør
- 200 gram Sukker
- 100 ml Fløde
- 2 spsk Citronsaft
- 1 knivspids Kanel
- 1 pakke Vaniljebuddingpulver
Sådan gør du
- Start med at ælte hvedemel, smør og halvdelen af sukkeret sammen til en mørdej. Stil den på køl indtil den skal bruges.
- Forbered æblerne ved at skrælle dem, fjerne kernehuset og skære dem i tynde skiver. Bland dem med citronsaft og kanel.
- Find en skål frem og kom hytteost, æg, fløde og vaniljebuddingpulver deri. Rør det hele sammen.
- Kom nu æblerne i blandingen også.
- Sæt ovnen i gang med at forvarme op til 180 grader.
- Tag din mørdej ud af køleskabet og del den i to lige store dele.
- Rul begge mørdeje ud og læg den ene på et stykke bagepapir på en bageplade. Prik huller i den.
- Fordel nu dit æble-hytteost fyld på dejen og læg den anden mørdej ovenpå.
- Sæt æble-hyggeost-snitterne i ovnen og lade dem bage i 50 minutter, eller indtil toppen af dem er en flot gyldenbrun farve.
- Lad dem køle af til sidst, og pynt evt. med flormelis inden servering.