
Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?
Efteråret er sæson for friske kåltyper, som fylder hylderne i supermarkeder og markeder. Blandt dem finder vi rosenkål – helt perfekt til en rustik, mættende ret. Denne gang byder vi på en kraftig bondesuppe med rosenkål, kartofler og gulerødder. Så snart alle ingredienserne er klar, er det bare at gå i gang!
Bondesuppe med rosenkål og hakket kød – den perfekte efterårsret
Når dagene bliver kortere og koldere, er der intet bedre end et solidt måltid, der varmer både krop og sjæl. Klassiske, rustikke supper er særligt populære i denne tid, og en af vores favoritter er bondesuppen. Den kan varieres i det uendelige, men i dag har vi valgt en version med rosenkål, kartofler og gulerødder – tilsat hakket kød og masser af krydderier for ekstra smag.
Sådan laver du bondesuppe med rosenkål
Ud over grøntsagerne tilsætter vi hakket oksekød, løg, hvidløg, tomatstykker på dåse og krydderier som paprika og merian. Resultatet? En varmende og krydret suppe, der vækker appetitten.
Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i mindre stykker, der er nemme at spise. Rens rosenkålen, og del de største hoveder i halve. Hak løg og hvidløg fint.
Varm lidt olie i en stor gryde, og brun det hakkede kød, til det er smuldret og let gyldent. Tilsæt derefter løg og hvidløg, og lad det hele svitse, til det dufter.
Kom rosenkål, gulerødder og kartofler i gryden, og steg dem kort, så de får lidt farve. Tilsæt tomatpuré, og lad det riste med et øjeblik for at fremhæve smagen.
Hæld de hakkede tomater og grøntsagsbouillon over, og krydr med salt, peber, paprika og merian. Læg låg på, og lad suppen småsimre i ca. 30 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
Hvis suppen koger for meget ind, kan du tilsætte ekstra bouillon – det skader aldrig at lave lidt ekstra!
Når suppen er færdig, smager du den til en sidste gang, og så er den klar til servering. Et stykke friskbagt brød ved siden af løfter retten til nye højder. Velbekomme!

Bondesuppe med rosenkål
Ingredienser
- 300 gram Hakket oksekød
- 500 gram Kartoffel
- 1 stk Løg
- 300 gram Rosenkål
- 300 gram Gulerod
- 2 fed Hvidløg
- 1 dåse Hakkede tomater
- 1 spsk Tomatpure
- 300 ml Grøntsagsbouillon
- 2 spsk Olivenolie
- 1 tsk Tørret merian
- t tsk Paprika (sød)
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartofler og gulerødder og skære dem ud i tern i en passende størrelse. Pil løg og hvidløg og hak dem.
- Rens rosenkålene og fjern det yderste lag blade; er de store, så kan de også deles i to.
- Find en stor gryde og varm den op med olivenolie i. Kom oksekød i, og steg indtil det er let brunet. Herefter kommer du løg og hvidløg i og svitser dem.
- Kom nu gulerødderne, kartoflerne og rosenkål i også, og rør det hele rundt; lad det få en lille smule farve, men ikke for meget. Kom herefter tomatpureen i også.
- Kom herefter de hakkede tomater og grøntsagsbouillon i, såvel som krydderierne, og lad suppen småsimre ved en middeltemperatur. Husk at røre rundt et par gange undervejs.
- Koger væsken for meget ind, så kan du evt. sænke temperaturen en smule og tilføje lidt mere bouillon.
- Efter ca. 30 minutter, når grøntsagerne er godt kogte, så er suppen klar til servering.