Er du også ramt af forkølelse? Så læs med her

Er du også ramt af forkølelse? Så læs med her

Dette indhold er sponsoreret.

Går du og pudser næse hele tiden, mærker hvordan den løber og har svært ved at trække vejret gennem næsen? Så er du langt fra alene. Forkølelse er ikke lige sådan at slippe af med, og åske det er det, du nu mærker på egen krop. Men hvorfor bliver vi egentlig forkølede?

Forkølelse er et resultat af virus. Hvis du er udsat for smitte af andre, der er forkølede eller for eksempel har en arbejdsplads, hvor du er udsat – det kan være i daginstitutioner, undervisningstilbud eller i sundhedsvæsenet – er der større risiko for, at du også bliver forkølet. Det tager typisk alt fra få dage til et par uger, før man er helt frisk igen, men det er sjældent, man er helt lagt ned. Det varierer naturligvis fra person til person.

Hvordan udvikler en forkølelse sig?

Forkølelse inddeles klassisk i fem stadier. Hvor du i det første stadie er smittet, men ikke mærker symptomer, til det der efterhånden vil udvikle sig til klassisk forkølelse med ondt i halsen, stoppet næse og snot i de efterfølgende stadier, og efterhånden vil bedres, før du i stadie fem er ved at føle dig nogenlunde frisk igen.

Det er ikke unormalt at føle sig træt eller brugt oven på sådan en omgang, og mange har også været ramt af feber i en eller anden grad i forbindelse med en forkølelse. For at forebygge det, kan du overveje for eksempel at bruge echinaceadråber.

Det anbefales generelt også, at du holder dig aktiv og sørger for at komme ud for at få noget frisk luft – det er med til at bygge dit immunforsvar op, så kroppen bedre selv kan forsvare sig mod vira, der kommer udefra. Så slipper du for at bruge tid på at være forkølet.

LÆS OGSÅ  Sådan sikrer i jer den bedste studentervogn til jeres studenterkørsel

Relaterede indlæg

Sådan sikrer i jer den bedste studentervogn til jeres studenterkørsel

Sådan sikrer i jer den bedste studentervogn til jeres studenterkørsel

Seneste indlæg