Giv din morgenmad et efterårsboost: Prøv vores nemme opskrift på græskarmarmelade!

Giv din morgenmad et efterårsboost: Prøv vores nemme opskrift på græskarmarmelade!

Marmelade og syltetøj hører bare til et godt morgenbord. De gør selv den tørreste brødskive lækker og kan bevare smagen af hele årstider i glas.

I dag laver vi en efterårsinspireret græskarmarmelade, som ikke kun ser fantastisk ud, men også forkæler smagsløgene med en dejlig nøddeagtig smag.

Græskarmarmelade: Efterårets orange favorit

På grå efterårsdage, hvor det aldrig rigtig bliver lyst, er en farverig smørelse præcis, hvad vi har brug for til morgenmaden. Naturens klare farver kan hurtigt bringe et smil frem på et træt ansigt, og pludselig virker regnen på vinduerne ikke længere så trist.

Vores græskarmarmelade er desuden helt sæsonaktuel, da markerne netop nu bugner af orange, modne græskar.

Vi bruger Hokkaido-græskar til vores græskarmarmelade, da det har en dejlig nøddeagtig smag. Dog er græskar ikke kendt for at være særlig saftige, så vi må hjælpe det lidt på vej.

Her kommer appelsin- og citronsaft til undsætning. De giver ikke kun marmeladen en fin frugtagtig smag, men gør den også lettere at smøre.

Fremgangsmåde:

  1. Start med at halvere græskaret, fjern kernerne, og skær det i små tern. Vær forsigtig, da græskarret er meget hårdt, og kniven let kan smutte. Brug et skarpt knivblad, og skær først en lille skive af græskaret, så det ligger stabilt og ikke ruller på bordet.
  2. Læg græskarternene i en gryde sammen med appelsin- og citronsaft, og bring det i kog. Her adskiller tilberedningen sig fra bærmarmelade, der kun skal opvarmes én gang med sukker og straks er færdig. Græskaret skal først koges mørt.
  3. Tilsæt først syltesukker senere. Blend massen, hvis du ønsker en jævn konsistens, og hæld marmeladen varm på sterile glas. Du behøver ikke vende glassene på hovedet; de danner vakuum helt af sig selv.
Græskarmarmelade

Græskarmarmelade

Gastropia
Vil du have efteråret ind på morgenbordet? Så er der ingen bedre måde end med denne lækre græskarmarmelade. Den er både fyldt med lækker smag og enormt let at lave.

Udstyr

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 6 glas

Sådan gør du
 

  • Start med at halvere græskarret, hvorefter det skæres ud i små tern.
  • Tag et rivejern og riv skallen af appelsinerne og citronen, og bland dette med græskarternene.
  • Herefter presser du citrusfrugterne og blander saften med appelsinjuice.
  • Hæld græskarternene og appelsinjuicen i en gryde og bring det hele i kog. Lad det herefter simre i 25 minutter, indtil græskarrene er bløde.
  • Smag til med en smule salt, og tilføj derefter konserveringssuker.
  • Lad det koge i yderligere 3 minutter.
  • Hæld herefter grydens indhold på marmeladeglas, som er helt rene eller skoldede og luk dem helt tæt.
  • Lad marmeladen køle ned, hvorefter den er klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg