
Glem alt om købte marmelader! Denne sicilianske opskrift vil revolutionere dit morgenbord!
Der er næppe en anden frugt, man forbinder så meget med Italien som citronen. Den gule frugt med den syrlige aroma smager ikke kun godt i limonade, is eller kager, men også som marmelade.
Hvis du selv vil lave et lækkert indslag til morgenmaden, så lav denne sicilianske citronmarmelade.
Siciliansk citronmarmelade med kun 2 ingredienser
Der findes mange opskrifter på rigtig citronmarmelade, men kun én på siciliansk citronmarmelade. Til denne opskrift skal du kun bruge to ingredienser: citroner og sukker. Det særlige ved denne marmelade er, at den er helt uden gelésukker.
Vask citronerne grundigt, skær dem i tynde skiver, fjern kernerne og halvér skiverne. Læg dem i en gryde og dæk dem helt med vand. Sæt citronerne til at trække dækket i 24 timer et køligt sted.
Dagen efter koger du citronerne med vandet og lader dem simre i 30 minutter. Derefter tilsætter du sukkeret og lader citronerne koge videre, indtil væsken er fordampet.
Rør jævnligt rundt, så intet brænder på, og hæld den færdige marmelade i sterile glas.
Kombinationen af sødt sukker og syrlige citroner giver marmeladen en særligt intens aroma, der smager godt både på morgenbrødet og som dip til ost eller kød.
Det er praktisk at have et par glas af den sicilianske citronmarmelade på lager, hvis venner pludselig inviterer sig selv til frokost eller eftermiddagskaffe.

Siciliansk citronmarmelade
Ingredienser
- 1 kg Økologisk citron
- 1 kg Sukker
- Vand
Sådan gør du
- Start med at forberede citronerne. Vask dem grundigt, fjern kerner, skær citronerne i tynde skiver og halver disse.
- Læg alle citronskiverne i en gryde og hæld vand i, som dækker dem helt.
- Lad gryden stå et køligt sted i 24 timer eller mere.
- Efter de 24 timer skal citronerne bringes i kog, hvor det under regelmæssig omrøring skal simre i 30 minutter.
- Efter de 30 minutter tilsætter du sukkeret til gryden, og så skal det faktisk bare koge indtil væsken er fordampet; du skal røre rundt i det jævnligt.
- Hæld marmeladen i et glas, som er helt rene og gerne skoldede. Luk dem tæt og stil dem med bunden i vejret, mens de køler ned. Herefter er marmeladen klar til brug.