
Græskar dumplings, du MÅ prøve denne sæson – den perfekte efterårsglæde!
Dumplings er populære over hele verden. De kan fyldes både med salte og søde ingredienser – alt fra grøntsager, kød og fisk til frugt og andre søde sager. Da efteråret i særdeleshed har gjort sit indtog i Danmark, laver vi i dag lækre græskar dumplings. Lad os være ærlige, lige nu kan vi slet ikke få nok af græskarret.
Enkel opskrift på græskar dumplings
I kinesisk madkultur er dumplings kendt som “Jiaozi”, og de er en traditionel delikatesse, som ofte serveres ved festlige lejligheder som det kinesiske nytår. Formen på dumplings symboliserer velstand, da de minder om de gamle kinesiske guldbarrer.
I Japan går de under navnet “Gyoza”, i Polen kaldes de “Pierogi”, og i Italien kender vi dem som “Ravioli”. Deres alsidighed gør dem perfekte som både forret, hovedret eller endda som en sød dessert.
Når vi laver græskar dumplings, bruger vi græskarret både i dejen og i fyldet. Fyldet får en ekstra smagsdimension med hvidløg, ingefær, løg og en smule sojasovs. Disse efterårsdelikatesser serveres med frisk persille og en klat cremefraiche. Hvis du vil have mere smag, kan du tilføje forårsløg eller en smule chili til fyldet.
Græskar dumplings er den perfekte fusion af efterårets bedste grøntsag og et strejf af østasiatisk køkken. De ser ikke bare flotte ud, men smager også fantastisk!

Græskar dumplings
Udstyr
- Gryde
- Skål
- Skærebræt
Ingredienser
- 100 gram Græskerpuré
- 300 gram Hokkaidogræskar
- 1 stk Løg
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk Æg
- 200 gram Mel
- 75 ml Vand varmt
- 1 stk Frisk ingefær
- 1 spsk Sojasovs
- 1 spsk Raps- eller solsikkeolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at komme mel, æg, græskarpuré og varmt vand i skål og tilføj en lille smule salt.
- Ælt skålens indhold til en glat dej; hvis den forbliver klistret, så kan du godt tilføje lidt ekstra mel. Kom et viskestykke over dejen og lad den hvile i 30 minutter.
- Riv ingefær, og hak både hvidløg og løg fint.
- Skræl dine græskar og skær dem ud i tern.
- Find en gryde frem og varm olien op heri. Tilføj derefter ingefær, løg og hvidløg, og svits dem indtil løgene er gennemsigtige.
- Kom nu græskarternene i også, og svits dem ved en middeltemperatur i ca. 10 minuter; de skal begynde at blive bløde. Smag til med sojasovs, salt og peber.
- Tag blandingen af komfuret og lad den køle lidt ned. Mos derefter det hele med en gaffel og blandt det godt.
- Når din dej er færdig med at have tages den ud af køleskabet og rulles ud på bordet, gerne med lidt mel under. Skær herefter cirkler ud med en diameter på ca. 8 centimeter.
- I hver af disse cirkler lægger du en teskefuld af det moste græskarfyld, hvorefter du lukker dem sammen. Sørg for at presse kanterne godt sammen, evt. i det rillede mønster, man ofte ser ved dumplings.
- Find en gryde frem, hæld vand og en smule salt i og bring det i kog.
- Kom dine dumplings i det kogende vand indtil de stiger op til overfladen af vandet; det tager ca. 3 – 5 minutter.
- Dine græskar dumplings er nu klar til servering.