
Lækker aioli på 10 minutter!
Aioli, eller hvidløgsmayonnaise som det også kaldes, kan bruges som dip til ovnbagte kartofler, grøntsager, som dressing i en burger eller til at smøre på brødet i stedet for smør. Det smager fantastisk og så er det tilmed supernemt at lave selv.
Man kan ganske vist købe færdiglavet aioli i de fleste supermarkeder, men det bliver aldrig lige så smagfuldt og cremet, som hvis du laver det selv. Med vores opskrift på hjemmelavet aioli med hvidløg, kan du lave din egen aioli på kun 10 minutter. Det eneste der kræves, er en stavblender.
Opskrift på hjemmelavet aioli eller mayo med stavblender
Ingredienser:
Det kræver ikke mere end fem forskellige ingredienser og en stavblender, at lave sin egen aioli.
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- 1 tsk sennep
- 1,5 tsk eddike
- 3 dl olie
- Salt og peber
Det første du skal gøre, når du skal lave hjemmelavet aioli eller en anden form for mayo med stavblender, er, at du tager en beholder, som stavblenderen kan gå i. Start med at putte et fed hvidløg eller to ned i bunden af beholder. Herefter tilsættes 1 helt æg og 1 æggeblomme. Den ekstra æggeblomme gør, at aiolien får en ekstra cremet konsistens.
Herefter tilsættes 1,5 tsk eddike, 1 tsk sennep, salt og peber samt 3 dl olie. Alle ingredienser blendes nu sammen i beholderen med stavblenderen. Et godt tip er, at starte med at blende ingredienserne sammen fra bunden og langsomt arbejde sig længere op. Det vil give den bedste blanding af råvarerne. Fremgangsmåden er desuden den samme, som hvis du følger en opskrift på mayonnaise med stavblender.
Du er nu klar til at nyde din egen hjemmelavede aioli. Rist fx et stykke brød i en toaster og smør aiolien ud på brødet. Nylavet aioli smager helt fantastisk på friskristet brød, men kan naturligvis også benytte som dip til fx pomfritter, grøntsager eller ovnbagte kartofler.
Så let og hurtigt kan du lave din egen superlækre aioli med en stavblender på kun 10 minutter. Der er dermed ingen undskyldning for at købe den færdiglavede i supermarkedet. Det er tilmed også langt billigere, at lave sin egen aioli fremfor at købe den færdige udgave.