
Lær at bruge din pastamaskine
Med pasta i skabet er du aldrig langt fra at lave en hurtigt og smagfuld pastaret, mens du heller aldrig løber tør for muligheder for at prøve noget nyt blandt verdens mange lækre pastaretter.
Men selvom den tørre pasta fra supermarkedet giver mange muligheder, så er den intet sammenlignet med den oplevelse, du kan få ved at lave din egen friske pasta med en pastamaskine.
Med en pastamaskine kan du lave mange forskellige pastatyper, men inden du kommer så langt, skal du naturligvis vide lidt om, hvordan du laver en god dej, og hvordan du bruger pastamaskinen.
Opskrift på hjemmelavet pasta
Det kan måske virke en smule skræmmende at skulle i gang med at lave en pastadej på egen hånd, men det er faktisk utroligt simpelt og kan klares på ganske få minutter. Til en pastadej skal du nemlig kun bruge 3 forskellige ingredienser, og når de er blandet sammen, er din pastadej klar.
Til hjemmelavet pasta skal du bruge:
- 4 æg
- 200 g hvedemel – gerne tipo 00
- 200 g durummel
Sådan laver du pastadejen:
- Put begge meltyper i en stor skål.
- Lav en fordybning i melet og klæk dine æg ned i fordybningen.
- Vend langsomt æggene ind i melet med en gaffel.
- Saml dejen så godt som muligt.
- Put lidt mel på køkkenbordet og tag dejen ud af skålen.
- Ælt dejen på køkkenbordet i et par minutter, til den glat og smidig.
- Nu er pastadejen klar til at komme i pastamaskinen.
Sådan bruger du din pastamaskine
Når du har lavet din pastadej og fundet din pastamaskine frem, er du kun få minutter fra at have frisk spaghetti eller en anden pastatype.
Sådan gør du:
- Del din pastadej op i 4-5 stykker.
- Træk hver klump ud, så de bliver lidt flade.
- Nu kan du køre hver klump gennem pastamaskinen på den største tykkelse.
- Fold det flade pastastykke sammen på tværs, efter det er kørt igennem pastamaskinen, så det passer i din pastamaskinens bredde.
- Kør dejen igennem igen på den største tykkelse.
- Nu kan du køre pastaen igennem med gradvis mindre tykkelser, indtil du når den tykkelse, der passer til din smag – typisk vil en god tykkelse være 2 mm.
- Når dine pastaplader har den ønskede tykkelse, kan du køre dem gennem en sidste gang med den ønskede valse til eksempelvis spaghetti.
- For at undgå, at den færdige pasta klumper sammen, kan du hænge den op på et pastastativ, eller du kan give den færdige pasta lidt ekstra mel.
Nu er din pasta klar til at blive kogt! Sæt en gryde med vand over, hæld lidt salt i og kog pastaen i 3 minutter. For en mere udførlig gennemgang kan du også kigge med her: