Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

 

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

Gastropia
Alle elsker pandekager. De lækre kager, som fyldes op og rulles - men kender du den amerikanske variant? De er tykkere, blødere og så smager de absolut himmelsk!
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser
  

  • 135 gram Hvedemel
  • 3 stk Æg
  • 1,25 dl Mælk
  • 20 gram Smør
  • 1 spsk Sukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du
 

  • Start med at smelte smør i en gryde eller mikroovnen og lad det køle en smule af.
  • Del æggene i blommer og hvider, og kom blommerne i en skål sammen med sukker, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, det smeltede smør, salt, og mælk.
  • Pisk skålens indhold godt og grundt sammen, så det bliver en ensartet masse uden klumper.
  • Kom æggehviderne i en anden skål og piske dem indtil de er helt stive.
  • Nu skal æggehviden vendes i resten af ingredienserne. Det skal gøres forsigtigt, og de må ikke piskes.
  • Find en pande frem og varm den op med en smule smør.
  • Kom en portion af pandekagedejen på panden og lad den stege ca. 30 sekunder. Herefter vendes den og steges på den anden side, hvorefter den tages af panden.
  • Kom nu mere dej på og steg den på samme måde. Gentag indtil der ikke er mere dej.
  • Dine pandekager er nu klar til servering - gerne med sirup eller andet sødt.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på amerikanske pandekager

Pandekager er en af de ting, som altid vil være et stort hit. Når man lige har brug for lidt ekstra hygge, så kan man snildt lave en portion, som kan samle familien. Det samme gælder selvfølgelig for amerikanske pandekager, som også har meget godt at byde på.

LÆS OGSÅ  Saltede mandler

Der er nemlig tale om en helt særlig type pandekager, som er lidt tykkere end dem, de fleste er vant til. De er bløde og lækre i konsistensen, og de smager sødt som andre pandekager. Men det er særligt tykkelsen, som gør dem specielle – for de skal nemlig ikke rulles sammen, men spises som de er.

Her i vores amerikanske pandekager opskrift laver vi dem med en smule vaniljesukker for at give dem en lidt mere speciel smag. Det giver lidt ekstra sødme, og det passer perfekt til de lækre pandekager.

De luftige amerikanske pandekager kan serveres til enhver tid, hvor man har brug for noget lækkert – men de er i særdeleshed en del af en god brunch. Vi garanterer dig for, at hvis du først serverer pandekagerne på en weekend formiddag, så vil familien se dig som en helt!

Skal man bruge en særlig pande til amerikanske pandekager?

Nej, der er ingen amerikansk pandekage pande eller andet specielt udstyr, som skal bruges her. De nemme amerikanske pandekager kan nemlig laves på samme måde, som almindelige pandekager, og der er derfor ikke brug for nogen særlig pande eller andet.

Når du kommer dejen på panden, så kan du med fordel lade den være lidt tykkere, men ellers foregår det præcis, som du er vant til.

Relaterede indlæg

I Tyskland laver man kartoffelmos på denne måde: Smager meget bedre end vores

I Tyskland laver man kartoffelmos på denne måde: Smager meget bedre end vores

I Frankrig laver man æbletærte på denne måde. Det smager bedre end vores.

I Frankrig laver man æbletærte på denne måde. Det smager bedre end vores.

Glem alt om købte marmelader! Denne sicilianske opskrift vil revolutionere dit morgenbord

Glem alt om købte marmelader! Denne sicilianske opskrift vil revolutionere dit morgenbord

IKEA afslører legendarisk opskrift: Nu kan du lave köttbullar derhjemme

IKEA afslører legendarisk opskrift: Nu kan du lave köttbullar derhjemme

Seneste indlæg