
Bøf stroganoff

Bøf stroganoff
Ingredienser
- 800 gram Oksekød i strimler
- 200 gram Bacon i tern
- 2 stk Løg
- 500 gram Champignon
- 5 dl Madlavningsfløde
- 140 gram Tomatpure
- 1 spsk Smør
- 4 spsk Paprika
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at blande oksekød med paprika, så det bliver godt dækket af krydderi.
- Forbered også grøntsagerne. Hak løg og skær champignon i skiver.
- Varm en gryde op til middeltemperatur med en smule smør og kom herefter løg i. De skal svitses indtil de begynder at blive møre, hvorefter de skal tages af panden - de skal kommes i en skål.
- Svits champignon på panden herefter. Når de er stegt, så kommer du dem sammen med løgene - og hæld saften fra dem med også.
- Kom lidt mere smør i gryden og steg derefter baconternene indtil de er sprøde. Kom dem over i skålen med løg og champignon, når de er færdige.
- Steg herefter oksekødet i gryden.
- Når kødet er blevet brynet, så skal du tilsætte tomatpure og svitse det en smule sammen med kødet.
- Kom herefter fløde i sammen med indholdet fra skålen med løg, bacon og champignon. Krydr med salt og peber.
- Lad retten koge op, og lad den koge ved middelvarme et minut eller to.
- Herefter er retten klar til servering, f.eks. med kartoffelmos, ris eller det tilbehør, du foretrækker.
Vores opskrift på bøf stroganoff
Når det kommer til klassiske gryderetter, så er bøf stroganoff en af de største. Det er en gryderet, som byder på en dyb og omfattende smag, med det helt rette fyld. Den er lavet med ret simple ingredienser, så du let kan lave den året rundt – men det er særligt i de kolde måneder, at en god gryderet virkelig viser sit værd, når den varmer dig helt op.
Med en kombination af løg, champignon, bacon og paprika skaber man en helt særlig smagsoplevelse, som skiller sig ud af mængden, men uden at den bliver overvældende. Den trækker bare på det bedste fra de lækre ingredienser.
I vores bøf stroganoff opskrift laver vi den netop med disse ingredienser, og så med en madlavningsfløde for at give den en perfekt konsistens. En bøf stroganoff må nemlgi gerne være blød og fyldig, og det opnår man let med madlavningsfløden.
Kan man variere sin bøf stroganoff opskrift?
Ja, selvfølgelig! Det er en af fordelene ved gode gryderetter. Du kan let ændre lidt hist og her – men pas på med at fjerne ting, for det kan godt påvirke smagen.
Du kan dog let give den ekstra fyld; ekstra fylde kan f.eks. let opnås ved at lave bøf stroganoff med gulerødder. Rodfrugter er gode i gryderetter som denne, og en traditionel rodfrugt som gulerod vil ikke ændre smagsbalancen.
Mange laver også bøf stroganoff med cocktailpølser. Det giver lidt ekstra fyld, og tilføjer ekstra tekstur til retten også – og så er det et sikkert hit hos børnene også.
Hvilket tilbehør til bøf stroganoff?
Du kan naturligvis vælge det tilbehør, du foretrækker – men de fleste steder vil man servere bøf stroganoff med ris eller kartofler – typisk i form af kartoffelmos. Begge dele sungrer fremragende som bøf stroganoff tilbehør, da de kan suge den lækre smag til sig.
Du kan naturligvis også servere den med andet, hvis du foretrækker. Man kan tit opdage nye favoritter, når man prøver sig frem med forskellige kombinationer.