Brændte mandler

Brændte mandler

 

Brændte mandler

Brændte mandler

Gastropia
Brændte mandler er en af julens helt store favoritter. Duften alene er nok til at sende dig i julestemning - og smagen er endnu bedre! Men vidste du, at du let kan lave dem derhjemme?
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 200 gram Mandler
  • 1 dl Vand
  • 120 gram Sukker

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede en bageplade med bagepapir.
  • Find en pande med høje sider og kom alle ingredienserne derpå.
  • Varm panden op til en middeltemperatur og rør godt rundt i pandens indhold.
  • Når vandet efterhånden er fordampet helt, så vil sukkeret begynde at tørre ud og krystallisere på panden. Når det sker, så skruer du en smule ned og fortsætter med at røre rundt.
  • Sukkeret vil nu smelte og blive ret tyktflydende, mens det også bliver en smule mørkere.
  • Sukkeret sætter sig fast på mandlerne nu, og når det hele har sat sig, og de begynder at få en gyldenbrun farve, så kommer du dem over på bagepladen.
  • Sørg for at skille dem af, så det ikke bliver én stor klistret masse. Nu skal de bare køle ned.
  • Dine brændte mandler er herefter klar til servering - eller de kan gemmes i en lufttæt kagedåse til senere.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på brændte mandler

Når vinteren er over os og julen nærmer sig, så er det bare om at komme i julestemning. Det kan selvfølgelig gøres på mange måder, men hvis der virkelig skal sættes gang i stemningen, så er brændte mandler den perfekte løsning.

LÆS OGSÅ  Rösti

Duften af brændte mandler spreder sig hurtigt i hjemmet, og den sender tankerne mod julemarkeder og hyggelig stemning – og det er en stemning, der også let opstår i hjemmet undervejs.

Og når mandlerne er færdige, ja så er der en snack, som næsten er umulig at overgå. Det sprøde ydre, den søde karamelsmag og de lækre mandler? Det er en perfekt kombination, som trumfer det meste!

I vores brændte mandler opskrift holder vi det helt simpelt, hvor vi blot laver dem med sukker, vand og mandler – som er de eneste ingredienser, som skal være der. Det skaber det lækre ydre med en god smag af karamel, som rammer helt plet hver gang.

Der er tale om nemme brændte mandler, som har den smag, du elsker. Men du kan snildt give dem lidt ekstra, hvis du føler, at der er behov for det – med et par ekstra ingredienser kan du give dem noget helt særligt.

Hvordan laver man brændte mandler med and ingredienser?

Du kan sagtens vælge at give dine brændte mandler et strejf af ekstra smag, hvis du ønsker. Du kan f.eks. bruge kanel eller vaniljepulver, hvis du ønsker at give det lidt ekstra smag, som giver julestemning.

Kanel og vanilje er nemlig fantastiske julesmage, som passer godt til mandlerne. Du kan også prøve dig frem med andre krydderier, hvis du ønsker – men husk ikke at overdrive, så du ikke overvælder de brændte mandlers egen smag.

Opskriften her er på brændte mandler på panden; ønsker du en anden fremgangsmåde, så tjek vores brændte mandler i airfryeren her.

LÆS OGSÅ  Hamburgerryg i airfryer

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg