
Carbonara

Carbonara
Ingredienser
- 200 gram Bacon i tern
- 200 gram Spaghetti
- 4 stk Æggeblomme
- 2 fed Hvidløg
- 0,5 stk Løg
- 40 gram Parmesan
- 0,5 tsk Peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg helt fint.
- Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Kog spaghettien som angivet på pakken.
- Find også en pande frem og varme den op uden fedtstof.
- Kom bacon på panden og steg indtil det er sprødt. Herefter tilføjes løg og hvidløg til panden.
- I en lille skål pisker du æggeblommerne og parmesan sammen.
- Når din spaghetti er kogt, som du ønsker, så hælder du en smule af vandet over i en skål (ca. 1 - 2 dl) og hælder derefter resten fra.
- Nu tager du panden af kogepladen og tilføjer både spaghetti og æggleblomme-blandingen dertil. Rør godt rundt i det hele, så det hele dækkes at æg.
- Tilføj nu pastavandet i små portioner, mens du rører rundt i det, indtil du får den cremede konsistens, du ønsker. Du får nok ikke brug for det hele.
- Smag til med peber.
- Din carbonara er nu klar til servering.
Vores opskrift på carbonara
De mange forskellige pastaretter er noget af det bedste fra det italienske køkken. Der er typisk noget for enhver smag – men der er nogle, som virkelig skiller sig ud fra mængden. Og der er næppe nogen, der gør det så godt som en klassisk carbonara.
Carbonara bygger på en simpel sauce af æggeblommer og ost. Den binder sig til pastaen, og det skaber en cremet konsistens, som gør pastaen ekstremt lækker. Smagen er på samme tid både blød og behagelig, men træder alligevel også i karakter, takket være osten.
I vores carbonara opskrift laver vi den med bacon og med parmesan. I den traditionelle udgave laves den med guanciale og enten pecorino eller både pecorino og parmesan, men vi har valgt at lave en ”hverdagsudgave” af carbonaraen. Den holder sig tæt på det oprindelige, men den laves alligevel med ingredienser du let finder i ethvert supermarked.
Vi laver derudover vores carbonara uden fløde, og det er et bevidst valg. Fløden er nemlig ikke en del af den oprindelige opskrift, og selvom vi skifter et par af de andre ingredienser, så føler vi at fløden ændrer konsistensen lidt for meget; den bliver lidt mere flydende, og den klistrer ikke helt så godt på pastaen.
Slutteligt bruger vi løg og hvidløg, fordi vi synes det giver noget ekstra til smagen. Det er ikke noget, som teknisk set hører til i den rette opskrift – og hvis du vil være mere traditionel, så kan du sagtens udlade dem.
Vil du have en ekstra let pastaret? Så tjek vores one pot pasta her.