
Daim islagkage

Daim islagkage
Ingredienser
Bunden
- 150 gram Flormelis
- 150 gram Mandler
- 3 stk Æggehvide
Islagkagen
- 4 stk Æggeblomme
- 150 gram Daim
- 4 dl Piskefløde
- 75 gram Flormelis
- 2 tsk Vaniljesukker
Sådan gør du
Vi starter med at lave bunden
- Sæt ovnen til at forvarme til 165 grader.
- Start med at hakke mandlerne fint.
- Find en springform frem og læge bagepapir i bunden. Det er også en god ide at smøre siderne.
- Kom æggehviderne i en skål og pisk dem med en håndmixer indtil det bliver stive.
- Kom herefter flormelis i, og pisk det indtil det bliver til en fast marengsdej.
- Vend nu mandlerne i marengsdejen, så de bliver godt fordelt.
- Herefter kommer du marengsdejen i springformen, hvorefter den sættes i ovnen ved 165 grader.
- Lad den bage i 30 - 40 minutter. Herefter tager du den ud og lader den køle.
Selve islagkagen
- Start med at hakke dine Daim groft.
- Kom æggeblommer, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk det godt sammen med en håndmixer. Det skal blive til en god, luftig masse.
- I en anden skål pisker du piskefløden til flødeskum.
- Nu skal flødeskum vendes i æggeblandingen, så det bliver godt blandet sammen.
- Nu kommer du Daimstykkerne i også og blander det, så de er fordel ud i hele massen.
- Kom nu blandingen på nøddebunden, og sørg for at den er flad og lige i toppen, så den ser pæn ud.
- Kom den herefter i fryseren i mindst 4 timer - den kan sagtens stå natten over, og det kan være en fordel.
- Herefter er islagkagen faktisk færdig, og skal blot tages ud af fryseren ca. 15 minutter før servering. Du kan med fordel pynte den lidt, evt. med et tyndt lag smeltet chokolade eller ved at drysse lidt ekstra Daim på toppen.
Vores opskrift på Daim islagkage
En islagkage er et sikkert hit til stort enhver festlig begivenhed. De byder på is og kage i én og samme dessert, og det er noget nærmest alle kan lide. Men der findes jo et hav af forskellige måder at lave islagkage på, med forskellige slags fyld, eller med forskellige slags is og kage.
En variant, som altid vil være et hit er dog den lækre Daim islagkage. Den bygger på en klassisk sød is, som er fyldt op med Daimstykker, for at give den et lækkert chokoladepræg, såvel som noget sprødt og lækkert til teksturen. Den vinder derfor på alt fra smag til konsistens og tekstur.
I vores Daim islagkage opskrift holder vi det hele ret simpelt; vi laver ganske enkelt bare islagkagen som den skal være, med en lækker bund toppet med en masse is. Vi laver vores Daim islagkage nøddebund ud af mandler, fordi de giver en helt fantastisk smag til kagen.
I opskriften gør vi ikke meget ud af pyntningen af kagen, så du selv har muligheden for at skabe den kage, du ønsker. Du kan f.eks. drysse den med nødder, chokoladespåner eller endda Daimstykker, men du kan også pynte den med f.eks. frugtstykker eller flødeskum.
Du kan naturligvis også ændre lidt i kagen, hvis du ønsker. Du kan f.eks. lave en lækker Daim islagkage med digestive bund; hvor du ganske enkelt bare laver en form for kiksekage bund; så snart den er bagt, så kan du følge denne opskrift resten af vejen.