
Falafler

Falafler
Ingredienser
- 500 gram Kikærter på dåse
- 4 stk Løg
- 7 fed Hvidløg
- 90 gram Hvedemel
- 300 gram Rasp
- 2 tsk Chiliflager
- 4 tsk Stødt spidskommen
- 2 tsk Stødt koriander
- 4 tsk Salt
- 1 dl Vand
- 2 bundt Frisk persille
Sådan gør du
- Start med at hakke løg, hvidløg og persillen helt fint.
- Herefter kommer du det i en blender, sammen med kikærter, hvedemel, chili, koriander, spidskommen og salt.
- Blend det godt og grundigt. Det kan være nødvendigt at komme en smule vand i, hvis det bliver lidt for tørt til at blende ordentligt.
- Herefter tager du din "fars" ud af blenderen og former dem til små falafler; de er lidt mindre end frikadeller.
- Find en gryde eller pande frem og varm den op med rigeligt med olie.
- Steg nu falaflerne, så de får et sprødt, gyldent ydre på alle sider. Når de har den rette stegning, så tager du dem op og kommer dem over på et stykke køkkenrulle.
- Fortsæt på denne måde indtil alle falaflerne er stegt.
- Herefter er dine falafler klar til servering.
Vores opskrift på falafler
Falafler er en populær spise fra mellemøsten, som også er blevet enormt populær i resten af verden. De kan være et fantastisk fyld i en salat eller et pitabrød, men du kan også spise dem som de er, med tilbehør som ris, pasta eller kartofler.
En stor del af deres popularitet skyldes, at det er vegetariske; der er faktisk tale om kikærter, som er stegt, så de bliver perfekt sprøde. De minder meget om kødboller eller små frikadeller, og de er et perfekt valg til de kødfri dage – eller når du bare har lyst til noget andet.
Smagsmæssigt har de meget at byde på. De får en lækker smag, når de steges, og du kan let krydre dem også, så de får den smagsprofil, du foretrækker. Selv den inkarnerede kødspiser vil ofte blive overrasket over, hvor godt de smager!
I vores falafler opskrift krydrer vi dem godt med hvidløg. Det er en simpel krydring, som giver en masse smag – og en smag, som passer helt perfekt til dem. Vi laver desuden vores falafler med dåse-kikærter. Du kan sagtens lave dem med friske kikærter, du skal bare lade dem suge noget væske inden.
Vores hjemmelavede falafler er fantastiske i pitabrød – men de særdeles perfekte i en salat, hvor det lækre præg af hvidløg og den sprøde tekstur giver noget helt særligt til smagsoplevelsen.