Falafler

Falafler

 

Falafler

Falafler

Gastropia
Falafler er fremragende, når man har brug for noget lækkert til alt fra salater og pitabrød eller bare som hovedret. De minder mest om små kødboller - men de laves faktisk helt uden kød.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 50 stk

Ingredienser
  

  • 500 gram Kikærter på dåse
  • 4 stk Løg
  • 7 fed Hvidløg
  • 90 gram Hvedemel
  • 300 gram Rasp
  • 2 tsk Chiliflager
  • 4 tsk Stødt spidskommen
  • 2 tsk Stødt koriander
  • 4 tsk Salt
  • 1 dl Vand
  • 2 bundt Frisk persille

Sådan gør du
 

  • Start med at hakke løg, hvidløg og persillen helt fint.
  • Herefter kommer du det i en blender, sammen med kikærter, hvedemel, chili, koriander, spidskommen og salt.
  • Blend det godt og grundigt. Det kan være nødvendigt at komme en smule vand i, hvis det bliver lidt for tørt til at blende ordentligt.
  • Herefter tager du din "fars" ud af blenderen og former dem til små falafler; de er lidt mindre end frikadeller.
  • Find en gryde eller pande frem og varm den op med rigeligt med olie.
  • Steg nu falaflerne, så de får et sprødt, gyldent ydre på alle sider. Når de har den rette stegning, så tager du dem op og kommer dem over på et stykke køkkenrulle.
  • Fortsæt på denne måde indtil alle falaflerne er stegt.
  • Herefter er dine falafler klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på falafler

Falafler er en populær spise fra mellemøsten, som også er blevet enormt populær i resten af verden. De kan være et fantastisk fyld i en salat eller et pitabrød, men du kan også spise dem som de er, med tilbehør som ris, pasta eller kartofler.

LÆS OGSÅ  Farsbrød i airfryer

En stor del af deres popularitet skyldes, at det er vegetariske; der er faktisk tale om kikærter, som er stegt, så de bliver perfekt sprøde. De minder meget om kødboller eller små frikadeller, og de er et perfekt valg til de kødfri dage – eller når du bare har lyst til noget andet.

Smagsmæssigt har de meget at byde på. De får en lækker smag, når de steges, og du kan let krydre dem også, så de får den smagsprofil, du foretrækker. Selv den inkarnerede kødspiser vil ofte blive overrasket over, hvor godt de smager!

I vores falafler opskrift krydrer vi dem godt med hvidløg. Det er en simpel krydring, som giver en masse smag – og en smag, som passer helt perfekt til dem. Vi laver desuden vores falafler med dåse-kikærter. Du kan sagtens lave dem med friske kikærter, du skal bare lade dem suge noget væske inden.

Vores hjemmelavede falafler er fantastiske i pitabrød – men de særdeles perfekte i en salat, hvor det lækre præg af hvidløg og den sprøde tekstur giver noget helt særligt til smagsoplevelsen.

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg