Fedtebrød

Fedtebrød

 

Fedtebrød

Fedtekager

Gastropia
Blandt julesmåkagerne er fedtebrød altid et sikkert hit. Med deres særlige tekstur og et lækkert lag glasur, så rammer de bare helt plet på alle punkter. En ægte klassiker, som du kan finde opskriften på her.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 70 stk

Ingredienser
  

  • 250 gram Hvedemel
  • 140 gram Sukker
  • 150 gram Kokosmel
  • 250 gram Smør
  • 0,5 tsk Hjortetaksalt
  • 2 spsk Vand
  • 250 gram Flormelis
  • 0,5 tsk Romessens

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 200 grade.
  • Start med at skære smør ud i mindre tern, så de er lettere at blande med ingredienserne.
  • Find en stor skål, og kom smør i sammen med sukker, hvede- og kokosmel og hjortetaksalt. Blandt og ælt det hele til en god dej.
  • Del nu dejen ud i 4 lige store dele. Hver af disse rulles ud til en flad rektangel, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt dem i ovnen ved 200 grader og bag dem i 8 - 10 minutter.
  • Nu skal glasuren laves.
  • Start med at blande flormelis og romessens, og kom derefter vandet i lidt ad gangen, indtil du rammer den helt perfekte glasur-konsistens. Den skal være tyk, men skal stadig kunne smøres ud.
  • Når kagerne er færdige i ovnen, så tages de ud. Lad dem køle lidt af og smør derefter et godt lag glasur ud på dem.
  • Skær derefter fedtebrødene ud i de former, du foretrækker, og så er de klar til servering - eller de kan køle lidt af og kommes i en tæt småkagedåse til senere.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på fedtebrød

Hvert år glæder vi os til julen af mange forskellige årsager – men en af de største er, at det giver os en god undskyldning for at bage en masse lækre julesmåkager. Der er mange at vælge mellem, og man har ikke altid lige tid til dem alle; men en af dem vi næppe springer over, er fedtebrød.

LÆS OGSÅ  Rejecocktail

Fedtebrødet har måske ikke det mest indbydende navn, men der er i højeste grad tale om en lækker småkage. Den er let, og den har en helt særlig tekstur, som kommer fra det kokosmel, som bruges i opskriften. Det sørger nemlig for, at småkagen ikke bliver helt så fast og solid, og det fungerer enormt godt her.

I vores fedtebrød opskrift følger vi de helt traditionelle måder at lave dem på, fordi julesmåkager i høj grad bygger på tradition – og så fordi vi synes, at opskrifterne allerede er helt perfekte.

Vi laver vores fedtebrød med romglasur, som er et godt klassisk element, som giver en helt særlig smag til småkagerne; men det er ikke alle, som er vilde med smagen af dette, og derfor kan du heldigvis sagtens udskifte det med almindelig glasur, eller måske en anden type, hvis du vil prøve dig frem med noget nyt.

Fedtebrød med citronglasur er f.eks. også en klassiker i mange hjem, og det giver et syrligt præg, som faktisk passer vildt godt til de lækre småkager – det er helt klart værd at prøve.

Hvorfor hedder det fedtebrød?

Navnet kommer fra gammeldags fedtebrød, hvor det var en betegnelse for fedtstoffet i småkagerne. Nu til dags er det mest normalt at bruge smør deri, og navnet er måske ikke helt så passende – men det har hængt ved.

Du kan godt lave dem med gammeldags fedtstof i stedet, men vi synes faktisk, at smør klarer opgaven helt perfekt, og det bliver nogle nemme fedtebrød, når du kan købe alle ingredienserne i dit lokale supermarked.

LÆS OGSÅ  Andelår i ovn

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg