Finskbrød

Finskbrød

 

Finskbrød

Finskbrød

Gastropia
Når julen nærmer sig, så skal der naturligvis julesmåkager til.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 40 stk

Ingredienser
  

  • 320 gram Hvedemel
  • 200 gram Smør
  • 1 stk Æg
  • 70 gram Sukker

Topping

  • 1 stk Æg
  • 30 gram Hasselnødder
  • 20 gram Perlesukker

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Start med at skære smør ud i mindre tern, så det er nemmere at arbejde med.
  • Find en stor skål og kom smør heri sammen med hvedemel, sukker og æg. Ælt det godt og grundigt til en god dej.
  • Rul dejen ud i pølser, som trykkes flade, så de får den rette form til finskbrød. Herefter skæret de ud i stykker i en passende længde - ca. 5 centimeter eller så.
  • Herefter skal der topping på; pisk ægget og brug det til at pensle småkagerne, og drys derefter enten perlesukker, hasselnødder eller en kombination af de to på småkagerne.
  • Kom småkagerne på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen ved 200 grader. De skal bage i ca. 8 - 10 minutter, lidt afhængigt af ovnen.
  • Når de er færdigbagte, så er småkagerne klar til servering - eller du kan lade dem køle lidt af og komme den i en tæt småkagedåse til et senere tidspunkt.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på finskbrød

Finskbrød er for mange en ganske klassisk form for dansk småkage. Den har den helt klassiske form og opbygning, men der hvor den virkelig brillierer er med den simple topping, som gør en god småkage til en fantastisk småkage.

LÆS OGSÅ  Hokkaidosuppe

Finskbrød byder nemlig på en topping af enten perlesukker, hakkede nødder – eller en kombination af de to. Det giver noget helt særlig til småkagen, som gør den til et tilbagevendende hit blandt julesmåkagerne år efter år – og det er ikke en, vi vil undvære!

I vores finskbrød opskrift vælger vi at lægge op til, at man kan bruge både perlesukker og hakkede nødder, men det er selvfølgelig op til dig at vurdere, hvad du bedst kan lide. Er du ikke til hasselnødder, så kan du også bruge mandler eller andre nøddetyper.

Vi tager udgangspunkt i en gammel opskrift på finskbrød, fordi vi synes, at de skal være helt traditionelle. Der er jo netop noget traditionelt ved de danske julesmåkager, og derfor vil vi gerne lave dem præcis som mormors finskbrød – for at beholde disse traditioner.

Hvorfor hedder det finskbrød?

Og når vi nu snakker traditioner, så kan man jo undre sig over, om det overhovedet er en dansk tradition. Men de er de faktisk; finskbrøds oprindelse er netop herhjemme, og der er intet der tyder på, at de har noget som helst med Finland at gøre.

Hvor navnet egentlig kommer fra, er der faktisk ikke umiddelbart nogen, der ved. Vi ved dog, at småkagen er en fast del af vores julesmåkager, og det bliver den ved med.

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg