Havregrød

Havregrød

 

Havregrød

Havdregrød

Gastropia
Havregrød er en evig klassiker. Det er en let og hurtig grød, som mætter helt fantastisk og giver dig energi til at holde dig i gang mange timer frem. Se her hvor let den er at lave.
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser
  

  • 120 gram Grovvalset havregryn
  • 2 dl Mælk
  • 6 dl Vand
  • 1 knidspids Stødt kardemomme
  • 1 knivspids Vaniljepulver
  • 1 knivspids Salt

Sådan gør du
 

  • Start med at finde en gryde frem og kom havegryn, vaniljepulver, kardemomme og vand i, og lad det koge op. Husk at røre rundt.
  • Når det er bragt i kog, så tilføjer du mælk i små portioner ad gangen; fortsæt indtil det er tyknet til den konsistens, du foretrækker.
  • Kom herefter en smule salt i og rør godt rundt.
  • Herefter er din havregrød klar til servering med dit foretrukne tilbehør.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på havregrød

Det er vigtigt at starte dagen med en god morgenmad. Den skal mætte og give dig energi til de næste mange timer, og derfor er havregrøden et fremragende valg. Den er nemlig god og fyldig, den mætter godt – og så er den enormt let at lave.

Havregrød har været en klassisk morgenmadsgrød i mange, mange årtier, og det er der en årsag til. Den er lavet med få ingredienser, som nærmest alle har. Den tager ikke lang tid at lave, og så har du frihed til at vælge det tilbehør eller topping, som du foretrækker; derved kan du give den en smagsretning, der lige er noget for dig.

LÆS OGSÅ  Forårsruller i airfryer

I vores havregrød opskrift laver vi den med en kombination af vand og mælk. Havregrød med mælk bliver nemlig lidt mere fyldig og blød i konsistensen, og så får den lidt mere smag. Vi synes det gør den lidt bedre; nogle foretrækker dog deres havregrød med vand som den eneste væske.

Hvordan laver man havregrød topping eller tilbehør?

Det fremragende ved havregrød er, at det er let at finde noget at komme på, for de fleste ting passer faktisk godt til. Et af de klassiske valg er æble- eller andre frugtstykker, som hurtigt lige skæres ud til grøden. Det giver sødme og en lidt sprød tekstur, som passer godt sammen med havregrøden.

Du kan også bruge f.eks. hakkede nødder eller mandler, eller blot komme en smule kanel eller sukker på, for at give den lidt ekstra smag. Nogle kommer faktisk også en klat smør på, som giver en god smag, men også gør den ekstra blød i konsistensen.

Er havregrød sundt?

Ja, det er det – faktisk er det noget af det bedste, du kan starte dagen med. De indeholder et væld af vitaminer og mineraler, som du har brug for, og så hjælper det med at holde kroppen sund og rask.

Derudover er der meget lidt sukker i havregrød, og selv med frugtfyld eller lignende, så vil den stadig have et godt, lavt sukkerindhold.

Fyldet kan endda gøre det endnu bedre; med frugt eller nødder får du nemlig en masse ekstra vitaminer, og det bliver helt perfekt!

Prøv også vores chiagrød, hvis du mangler en lækker morgenmadsgrød!

LÆS OGSÅ  Vinaigrette

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg