Islagkage

Islagkage

 

Islagkage

Islagkage

Gastropia
Når der skal serveres en dessert, som ikke bare smager himmelsk, men som også ser absolut fantastisk ud - så er islagkagen det helt perfekte valg. Vi har en her, som helt klart rammer plet.
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 5 timer
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Bunden

  • 150 gram Flormelis
  • 150 gram Mandler
  • 3 stk Æggehvide

Islagkagen

  • 4 stk Æggeblomme
  • 150 gram Daim
  • 4 dl Piskefløde
  • 75 gram Flormelis
  • 2 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du
 

Vi starter med at lave bunden

  • Sæt ovnen til at forvarme til 165 grader.
  • Start med at hakke mandlerne fint.
  • Find en springform frem og læge bagepapir i bunden. Det er også en god ide at smøre siderne.
  • Kom æggehviderne i en skål og pisk dem med en håndmixer indtil det bliver stive.
  • Kom herefter flormelis i, og pisk det indtil det bliver til en fast marengsdej.
  • Vend nu mandlerne i marengsdejen, så de bliver godt fordelt.
  • Herefter kommer du marengsdejen i springformen, hvorefter den sættes i ovnen ved 165 grader.
  • Lad den bage i 30 - 40 minutter. Herefter tager du den ud og lader den køle.

Selve islagkagen

  • Start med at hakke dine Daim groft.
  • Kom æggeblommer, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk det godt sammen med en håndmixer. Det skal blive til en god, luftig masse.
  • I en anden skål pisker du piskefløden til flødeskum.
  • Nu skal flødeskum vendes i æggeblandingen, så det bliver godt blandet sammen.
  • Nu kommer du Daimstykkerne i også og blander det, så de er fordel ud i hele massen.
  • Kom nu blandingen på nøddebunden, og sørg for at den er flad og lige i toppen, så den ser pæn ud.
  • Kom den herefter i fryseren i mindst 4 timer - den kan sagtens stå natten over, og det kan være en fordel.
  • Herefter er islagkagen faktisk færdig, og skal blot tages ud af fryseren ca. 15 minutter før servering. Du kan med fordel pynte den lidt, evt. med et tyndt lag smeltet chokolade eller ved at drysse lidt ekstra Daim på toppen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på islagkage

En islagkage er en fantastisk dessert, som er perfekt til nærmest enhver begivenhed. Den kombinerer den højt elskede is med en form, som ser lidt smartere ud, og som bringer æstetikken helt op.

LÆS OGSÅ  Finskbrød

Der er ingen tvivl om, at både is og kage er evige favoritter blandt desserterne – men kombinerer man de to, så bliver det endnu bedre. Islagkagen er perfekt til både børn og ældre, som alle vil sætte pris på både smagen og udseendet – og så kombinationen af det bløde is og den sprøde bund.

Den fungerer også til enhver sæson, hvor den om sommeren vil være forfriskende kold, mens man i vinterhalvåret stadig kan nyde den lækre smag.

Vores islagkage opskrift er lavet med Daim, fordi vi synes, at det giver noget helt særligt til islagkagen. Det giver et chokolade element i isen, og så giver det noget sprødt, som gør den lidt mere spændende at spise. Vi laver desuden vores islagkage med mandelbund, fordi det giver en lækker, sprød bund, som har en fantastisk smag.

Med en opskrift som denne er det let at lave en hjemmelavet islagkage, som ikke kræver meget arbejde; det handler nærmest bare om at blande tingene og lade den fryse – og så har du den perfekte dessert til en fest, fødselsdag eller bare en ekstra god eftermiddag.

Islagkage til nytår og andre store fester

Vi synes også, at den fungerer godt som en nytårs islagkage. Daim er med til at gøre den lidt mere spændende, og du kan let pynte den til at se endnu finere ud. Du kan let drysse noget chokolade eller små Daimstykker på toppen, men du kan også pynte den med f.eks. flødeskum, frugtstykker eller lignende. Vælg det islagkage pynt, du foretrækker.

LÆS OGSÅ  Hjemmelavet rødkål

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg