Jordskokkepure

Jordskokkepure

 

jordskokkepure

Jordskokkepure

Gastropia
Her får du vores opskrift på en lækker og glat jordskokkepure. Den smager fantastisk og er helt perfekt som tilbehør til en god bøf eller nogle lækre grøntsager.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4

Ingredienser
  

  • 500 gram Jordskokker
  • 3 dl Sødmælk
  • 3 dl Piskefløde
  • 20 gram Smør
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Find en gryde frem og tilsæt mælk og fløde.
  • Skræl jordskokker og put dem i gryden med det samme. Når de er skrællet skæres de i mindre tern.
  • Tænd for gryden på middel høj varme og bring det i kog imens du rører rundt.
  • Skru ned for varmen når den kommer i kog og lad den stå i 15 - 20 minutter. Det er vigtigt at jordskokkerne er helt møre, inden du tager dem af.
  • Imens du venter på de bliver møre, så finder du en blender frem.
  • Når de er møre, tager du alle jordskokkerne og ca. 1 dl væske og hælder i blenderen. Lad resten blive i gryden for nu.
  • Tænd blenderen og lad den køre indtil den er helt glat. Stop eventuelt kort og bank et par gange, hvis det sidder fast på siderne.
  • Når den er helt glat, tilsætter du smør og 2 spiseskeer af væsken. Blend herefter igen.
  • Nu skal du løbende tilsætte 2-3 spiseskeer væske, indtil du har den ønskede konsistens på din pure. Den må ikke være for fast, men heller ikke for flydende.
  • Når du er tilfreds med konsistensen, så smages den til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på jordskokkepure

Jordskokkepure er en formidabel pure, med en mild og behagelig smag og en fantastisk, nærmest silkeblød konsistens. Hvis du har jordskokker i haven, eller blot har købt nogle i det lokale supermarked, så er det helt klart værd at lave den lækre pure, som kan bruges til et væld af retter.

LÆS OGSÅ  Brun sovs

Vores opskrift på jordskokkepure er lavet specifikt med henblik på, at retten skal have den helt perfekte konsistens. Den skal nemlig være blød og lækker, så den let kan bruges til enhver ret.

Lav jordskokkepure dagen før

Du kan med fordel også lave din jordskokkepure dagen før den skal bruges. Den kan sagtens stå i køleskabet, og den vil faktisk i nogle tilfælde smage bedre dagen efter, fordi den har fået lidt ekstra tid til at stå og trække.

Det er bare ikke altid, man lige får planlagt den slags i forvejen, eller at man har tiden til det – så derfor er det heldigt, at du også let kan lave den samme dag, da den jo faktisk ikke tager så lang tid at lave.

Hvad spiser man jordskokkepure til?

Jordskokken hører til efteråret, og det er selvfølgelig også tilfældet for jordkokkepureen; derfor kan den med fordel bruges til andre typiske efterårsretter; her vil smagen nemlig være et perfekt komplement til. Ønsker du dog at give smagen lidt mere, så kan du godt blande krydderier i – men vi anbefaler, at du ikke overdriver, da det hurtigt kan overdøve den lidt milde smag fra jordskokken.

Den er god sammen med forskellige udskæringer af kød, hvor den kan give et efterårspræg til smagen – og det samme er gældende for fisk og fjerkræ. Derudover er den som sagt også god med andre efterårsråvarer, såsom svampe.

Du kan faktisk også bruge den som dip til chips; den milde smag kan være med til at give dine chips noget helt særligt, uden at være overvældende.

LÆS OGSÅ  Tarteletter med kylling

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg