
Karbonader

Karbonader
Ingredienser
- 500 gram Hakket svinekød
- 2 stk Æg
- 40 gram Smør
- 3 spsk Raps- eller solsikkeolie
- 140 gram Rasp
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Del kødet ud i fire lige store klumper og form dem som karbonader - på samme måde som du ville forme en hakkebøf.
- Find to skåle frem; i den ene slår du æg ud og pisker dem, og i den anden kommer du rasp, salt og peber i og blander det.
- Vend hver af karbonaderne i skålen med æg og derefter i raspblandingen, så de bliver dækket hele vejen rundt.
- Find en pande frem og varm den op med smør eller olie.
- Steg nu karbonaderne 4 - 5 minutter på hver side, så de får en flot gyldenbrun farve på ydersiden, og de samtidig bliver gennemstegte indeni.
- Herefter er dine karbonader klar til servering med dit foretrukne tilbehør.
Vores opskrift på karbonader
Der er mange gode danske retter. Her har vi en af de helt store klassikere: karbonaderne, og der er i bund og grund tale om en form for bøf formet af hakket svinekød.
Ved at bruge svinekød får man en helt anden smagsprofil, og det fungerer enormt godt for retten. Derudover er der også en panering på ydersiden, som giver et sprødt og spændende ydre, og en flot gyldenbrun farve. Det gør karbonaderne til noget helt særligt, og det er ingen overraskelse, at de er en klassisk favorit i mange danske hjem.
I vores karbonader opskrift holder vi os til det centrale; nemlig at skabe en karbonade, som smager helt perfekt. Det gør vi ved at holde os helt til det basale, hvor vi faktisk bare krydrer det med salt og peber på ydersiden. Det lader nemlig kødets egen smag træde i karakter.
Derudover laver vi en panering med en pensling med æg og derefter et lag af rasp. Det giver den flotte farve, men det giver også et ydre, som er meget mere spændende end hvis det bare var kød. Det er med til at gøre karbonaderne til et sikkert hit.
Hvilket karbonader tilbehør skal man have?
Som ofte med mange klassiske danske retter, så er kartofler det første, man tænker på. Og kartofler går heldigvis fantastisk sammen med karbonaderne. Du kan sagtens lave en portion almindelige kogekartofler til, eller du kan kaste dig ud i alt fra flødekartofler til ovnkartofler. Det hele fungerer!
Du kan naturligvis også spise ris eller pasta til, hvis det er noget, du foretrækker. Det vil for mange ikke være helt så traditionelt, men det handler jo om at vælge det, man synes er bedst.
Hvilken sovs til karbonader?
At vælge den rigtige sovs kan af og til være en opgave, men det er ret let med karbonader. De passer nemlig til det meste.
Vi anbefaler nok mest en klassisk bearnaise sauce, som har en smag der komplementerer karbonaderne; og så har den en god, blød konsistens, som fungerer godt sammen med det lækre ydre på karbonaderne.