
Kiksekage

Kiksekage
Ingredienser
- 300 gram Mørk chokolade
- 16 stk Vaniljekiks
- 1 ds Kondenseret mælk
- 20 gram Smør
Sådan gør du
- Start med at finde en rugbrødsform og dæk den til på indersiden med husholdningsfilm eller bagepapir.
- I et vandbad smelter du chokoladen og smør sammen, så det blandes godt.
- Når chokoladeblandingen er smeltet, så tager du den ud af vandbadet og blander kondenseret mælk i.
- Kom et tyndt lag af chokoladen i bunden af rugbrødsformen. Det skal være forholdsvis tyndt, men bunden skal dækkes helt.
- Placer nu et lag kikse ovenpå chokoladen. Herefter hælder du et lag chokolade på kiksene.
- Gentag denne proces indtil der er lavet 4-5 lag. Herefter hældes resten af chokoladen på toppen.
- Nu skal kagen køles ned. Det kan gøres ved at sætte den i fryseren i 1,5 time eller i køleskabet i 4 timer.
- Når kagen er fast, så tages den ud, og så er den klar til servering.
Vores opskrift på kiksekage
Kiksekagen er en særlig form for kage, som er enormt let at lave, og som smager fantastisk. Vi vil faktisk påstå, at det er en af de letteste kager at laver – og det føles faktisk lidt som snyd, for den skal nemlig ikke bages.
I vores kiksekage opskrift laver vi den med en blanding af chokolade og kondenseret mælk i stedet for palmin, som ellers er et traditionelt valg. Vi synes dog, at den kondenserede mælk giver en fantastisk sødme til chokoladen, ligesom det også giver en bedre konsistens at arbejde med. Vi foretrækker derfor kiksekage med kondenseret mælk, men du kan altid prøve dig frem med andre opskrifter også.
Kiksekagen kræver meget få ingredienser, hvilket er med til at holde den simpel. Men det betyder ikke, at du ikke kan give den variation. Den består som udgangspunkt blot af kiks, chokolade og noget fedtstof eller lignende, som blandes i chokoladen.
Så selvom kagen traditionelt laves med lyse vaniljekiks, så kan du sagtens prøve dig frem med dine foretrukne kiks, for at give den et helt særligt præg. Ligeledes laver vi en gammeldags kiksekage med mørk chokolade, men det er også noget, du sagtens kan skifte ud, hvis du f.eks. er mere til lys chokolade.
Kan kiksekage fryses ned?
Det kan du faktisk godt, men du kan godt opleve, at kiksene bliver bløde af det. Det kan godt afhænge af, hvilken slags kiks der er tale om. Så vi anbefaler ikke, at du laver den for lang tid i forvejen for at fryse den ned – for den tager trods alt ikke lang tid at lave.
I artiklen fremgår det specifikt, at den kan kommes i fryseren – men det er udelukkende for at køle chokoladen ned til den bliver fast; den skal ikke stå der længere end halvanden time.