
Kokostoppe

Kokostoppe
Ingredienser
- 100 gram Kokosmel
- 50 gram Marcipan
- 1 stk Æg
- 1 stk Æggehvide
- 100 gram Kondenseret mælk
- 100 gram Mørk chokolade
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 165 grader, og forbered en bageplade med et stykke bagepapir på.
- I en skål blandes æg, kondenseret mælk, kokosmel marcipan og salt; det skal røres godt rundt, så det bliver blandet.
- Herefter piskes æggehviden til den stivner, hvorefter den også røres i skålen med de andre ingredienser.
- Form denne kokosmasse til små toppe i en passende størrelse, og sæt dem på bagepladen. Sæt pladen i ovnen ved 165 grader.
- Kokostoppene skal nu bage i 15 - 20 minutter, lidt afhængigt af ovnen. De skal blive gyldne på toppen.
- Når de er flotte og gyldne tages de ud, hvorefter de skal køle lidt af.
- Nu skal chokoladen smeltes; det kan enten gøres i et vandbad eller i en lille gryde - eller i mikroovnen, hvis det skal være ekstra let.
- Herefter dyppes kokostoppene i chokoladen, så bunden dækkes. Herefter skal chokoladen størkne - sæt dem evt. i køleskabet.
- Herefter er kokostoppene klar til servering - eller de kan kommes i en tæt kagedåse til senere.
Vores opskrift på kokostoppe
Der findes et stort og fantastisk udvalg af danske småkager, som alle har noget at byde på. Men kokostoppene har noget ganske særligt, som gør dem til manges favorit, og ofte et must-have i udvalget af småkager.
Her snakker vi nemlig om deres tekstur. De er lavet med kokosmel, og det giver en helt anden oplevelse, når man spiser dem. De er bløde og lækre indeni, mens de stadig har et sprødt og gyldent ydre.
Kokostoppene byder også på en særlig sødme, som er mere diskret og afdæmpet, men stadig giver en fantastisk smag.
I vores kokostoppe opskrift laver vi dem med kokosmel, kondenseret mælk og marcipan. Det hjælper dem med at få en god, fast form, som stadig er blød når man tag en bid. Derudover giver det netop den sødme, vi beskriver ovenfor, og det er en vigtig del af smagen ved dem.
Kokostoppe med marcipan er lette at lave, men de kan ofte blive lidt sværere at få til at hænge rigtig sammen, og de får ikke den helt samme tekstur – og så synes vi også, at der mangler noget af den lækre smag.
Vi giver dem også en smule chokolade i bunden. Det er med til at give lidt ekstra smag, ligesom det også giver en bedre bund. Vi mener at det hører til, når man laver klassiske kokostoppe.