
One pot pasta

One pot pasta
Ingredienser
- 300 gram Kyllingebryst
- 200 gram Pasta penne
- 2 fed Hvidløg
- 1 stk Rød peberfrugt
- 40 gram Fetaost
- 2 tsk Grøn pesto
- 2 dl Madlavningsfløde
- 1 stk Hønsebouillonterning
- 4,5 dl Vand
- 0,5 tsk Citronsaft
- 0,25 bundt Frisk persille
Sådan gør du
- Start med at forberede ingredienserne: Hvidløg skæres i skiver eller tern, peberfrugt skæres ud i strimler og kyllingen skæres i enten strimler eller tern.
- Find en stor gryde frem og kom vand og bouillonterninger i. Tilføj også kylling, pasta, peberfrugt, hvidløg ig citronsaft.
- Læg låg på gryden og bring vandet i kog, og lad det simre i 10 minutter. Der skal røres rundt med jævntlige mellemrum.
- Når pastaen er ved at være kogt færdig, så tager du låget af. Herefter lader du det koge en smule mere uden låg, så det meste af vandet kan fordampe.
- Sluk for varmen og kom pesto og fløde i sammen. Så skal der røres godt rundt i det, så det hele bliver blandet.
- Kom nu en smule feta og frisk persille på toppen, og derefter er din one pot pasta klar til servering.
Vores opskrift på one pot pasta
At lave en god pastaret behøver slet ikke være kompliceret – faktisk kan det være enormt let. One pot pasta er nemlig et fænomen, som gør madlavningen let som en leg. Det handler nemlig om at lave det hele i én stor gryde.
Du slipper for at skulle holde styr på flere forskellige gryder, og der er intet problem med at sikre, at tingene er færdige på samme tid; det hele foregår nemlig i samme gryde, så når retten er færdig, så er det hele klar til servering.
Derudover, så kan du også nøjes med at skulle rengøre én gryde efterfølgende!
Vores one pot pasta opskrift indeholder ikke så mange ingredienser, og det gør den faktisk endnu lettere. Du kan reelt set bruge nærmest enhver form for kød i one pot pasta; kylling er dog et let valg, fordi den passer godt til pasta, men også til vores sauce med pesto og fløde.
Vi laver den som sagt med få ingredienser, men du kan sagtens vælge at komme andet fyld i også; har du nogle foretrukne grøntsager, så kan du let komme dem i fra start – eller senere, hvis de ikke skal koge helt så længe.
Du kan også snildt krydre den, som du ønsker. Vi laver one pot pasta med en pesto sauce, og det giver faktisk en god krydderismag, hvor der er lidt af hvert at byde på. Vi krydrer den dog også med hvidløg – det fungerer nemlig perfekt med kylling.
Er du på udkig efter mere pasta? Vores carbonara opskrift er et sikkert hit!