
Pasta carbonara

Pasta carbonara
Ingredienser
- 200 gram Bacon i tern
- 200 gram Spaghetti
- 4 stk Æggeblomme
- 2 fed Hvidløg
- 0,5 stk Løg
- 40 gram Parmesan
- 0,5 tsk Peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg helt fint.
- Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Kog spaghettien som angivet på pakken.
- Find også en pande frem og varme den op uden fedtstof.
- Kom bacon på panden og steg indtil det er sprødt. Herefter tilføjes løg og hvidløg til panden.
- I en lille skål pisker du æggeblommerne og parmesan sammen.
- Når din spaghetti er kogt, som du ønsker, så hælder du en smule af vandet over i en skål (ca. 1 - 2 dl) og hælder derefter resten fra.
- Nu tager du panden af kogepladen og tilføjer både spaghetti og æggleblomme-blandingen dertil. Rør godt rundt i det hele, så det hele dækkes at æg.
- Tilføj nu pastavandet i små portioner, mens du rører rundt i det, indtil du får den cremede konsistens, du ønsker. Du får nok ikke brug for det hele.
- Smag til med peber.
- Din carbonara er nu klar til servering.
Vores opskrift på pasta carbonara
Hvis du er på udkig efter en pastaret, som virkelig rammer plet, så er pasta carbonara helt klart det rette valg. Den byder på en cremet konsistens og en karakteristisk og gennemført smag. Derudover laves den faktisk med overraskende få ingredienser, og tager kortere tid end mange regner med.
Så hvis du føler, at pasta carbonara lyder overvældende, så er der ingen grund til frygt; opskriften er faktisk ret ligetil, og vi har her en variant, som passer perfekt til den almindelige hverdag – så du kan sagtens kaste dig ud i den, næste gang du gerne vil imponere lidt ekstra.
Vores pasta carbonara opskrift er nemlig lavet med almindelige ingredienser, som er lette at finde i dit lokale supermarked. Normal skal man bruge guanciale, som er en særlig udskæring af svinekød, men vi har valgt i stedet at lave den med bacon. Det samme er gældende for osten; normal laver man den med pecorino eller en kombination af pecorino og parmesan – vores version kan laves med almindelig parmesan.
Det giver en lidt lettere pasta carbonara. Bacon er stadig salt i smagen, som guanciale er, og selvom parmesan typisk er en smule mildere i smagen end pecorino, så giver det stadig et fremragende resultat, som er fyldt med smag.
Vi laver derudover vores pasta carbonara uden fløde. Selvom vi har ændret en smule i opskriften, så føler vi alligevel, at fløde gør en meget stor forskel. Den gør smagen lidt for mild, og så gør den også konsistensen lidt mere flydende, og det er ikke helt det, en pasta carbonara skal være.
Tag et kig på vores one pot pasta også. Den er let at lave og smager fremragende!