
Pulled pork

Pulled pork
Ingredienser
- 1500 gram Nakkefilet
- 2,5 spsk Brun farin
- 0,5 tsk Cayennepeber
- 0,5 spsk Stødt spidskommen
- 2 spsk Paprika
- 1,5 spsk Salt
- 2 tsk Peber
Sådan gør du
Forberedelse dagen før
- Kan du foretage disse skridt dagen før, så giver det et bedre resultat. Kan det ikke lade sig gøre, så kan du heldigvis sagtens gøre det samme dag, den skal tilberedes også.
- Start med at blande alle ingredienserne i en skål.
- Forbered nakkefileten. Det er en god ide lige at duppe den tør med et stykke køkkenrulle.
- Dæk nakkefileten med krydderiblandingen og masser den godt ned i kødet. Det skal gøres på hele overfladen, på både over- og undersiden.
- Kom den i en pose og læg den i køleskabet natten over, hvis der er tid til det.
Tilberedningen
- Varm ovnen op til 110 grader.
- Tag din nakkefilet ud af køleren og læg den i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen ved 110 grader.
- Lad den tilberede inde i ovnen i 10 - 12 timer. Den skal ramme en kernetemperatur mellem 90 - 93 grader,
- Tag herefter din sted ud af ovnen og find to gafler frem. Nu skal du bruge disse til at trække kødet fra hinanden i små stykker eller trevler.
- Din pulled pork er nu klar til servering.
Vores opskrift på pulled pork
Pulled pork er en ret, som virkelig har slået igennem i de seneste år. Det tilberedes over lang tid, hvilket gør det ekstremt mørt og saftigt, og derfor bliver det lige til at trække i stykker – og det er netop det, man skal gøre.
Pulled pork er fremragende, fordi det kan serveres på mange måder. For mange er en pulled pork burger med coleslaw noget af det ypperste – men du kan også sagtens spise det, som det er, eller du kan komme det i en salat eller et pitabrød. Du kan sikkert finde mange andre lækre måder at servere det på også!
Vores pulled pork opskrift bygger på at krydre det med en rub. Det er let og hurtigt, og det giver smagfuldt kød. Ønsker du at give det lidt mere, så kan du snildt lave en god barbecue sauce, som du vender kødet i, efter det er flået ud. Det er særligt perfekt til en pulled pork burger eller en pulled pork sandwich.
Vi laver en nakkefilet pulled pork, fordi det er kød, som er helt perfekt til retten. Det bliver nemlig godt mørt, og så har det den helt rette smag og tekstur. Du kan godt prøve dig frem med andet pulled pork kød også, men det skal helst have nogenlunde samme tekstur som nakkefileten.
Kan man lave pulled pork i ovn på 8 timer?
I vores pulled pork opskrift tilbereder vi det i 10 – 12 timer, fordi vi synes det giver det bedste resultate. Det er lang tid, ogdet kan kræve ret meget planlægning. Du kan godt skrue tilberedningstiden ned til ca. 6 – 8 timer, hvis du samtidig hæver temperaturen på ovnen til ca. 125 grader.
Det er vigtigt, at du stadig rammer samme pulled pork kernetemperatur, da det er her kødet er tilberedt, og det er til at trække i stykker. Vi synes dog, at resultatet bliver bedst med et par timere mere i ovnen.
Vi har også en opskrift på pulled pork i airfryer, som labes på kortere tid.