
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese
Ingredienser
- 500 gram Hakket oksekød
- 2 stk Løg
- 3 fed Hvidløg
- 400 gram Hakkede tomater på dåse
- 70 gram Tomatpure
- 0,5 stk Grøntsagsbouillonterning
- 0,5 stk Oksebouillonterning
- 1 bundt Frisk basilikum
- 1 tsk Chiliflager
- 1 tsk Paprika
- 2 dl Vand
- 50 gram Parmesan
- Salt
- Peber
- 400 gram Spaghetti
Sådan gør du
- Start med at forberede løg og hvidløg ved at hakke dem så fint, som du ønsker.
- Find herefter en gryde frem og varm den op med lidt olie. Steg løg og hvidløg heri.
- Tilsæt derefter hakket oksekød, og lad det brune deri også.
- Når det er brunet, så skal du tilføje hakkede tomater, tomatpure, og alle krydderierne. Tilføj også lidt salt og peber.
- Opløs bouillonterningerne i kogende vand og hæld det i også.
- Nu skal retten faktisk bare stå og simre; normal bør den bare simre mens du tilbereder tilbehøret, som i dette tilfælde er spaghetti. Bring blot en gryde med vand i kog og tilbered dem som angivet på pakken.
- Herefter er din spaghetti bolognese klar til servering.
Vores opskrift på spaghetti bolognese
Af og til har man bare brug for noget let og ligetil, som stadig smager fantastisk. Og der er den klassiske bolognese et pragteksemplar.
De fleste kender den nok bare som en almindelig kødsauce, og det er faktisk netop det, den er. Der er nemlig tale om den klassiske kødsauce med tomater og hakket oksekød; der kan snildt kommes andre ingredienser i også, så man kan give den lidt ekstra smag, men grundelementerne er blot tomat og kød.
Det er en italiensk klassiker, som er populær verden over. Den serveres ofte som spaghetti bolognese, fordi det er det klassiske italienske tilbehør; men du kan sagtens servere den med anden pasta, eller endda med ris eller kartofler, hvis du ønsker.
I vores spaghetti bolognese opskrift krydrer vi den ret simpelt med hvidløg, chili og paprika. Det giver en god smag, som smager godt igennem uden at blive for meget. Det giver en opskrift, som varmer godt på de kolde dage.
Du kan sagtens variere ingredienserne efter ønske; du kan give den et andet præg i smagen, eller du kan give den mere fylde og tekstur. En god italiensk bolognese kan nemlig være mange ting, og i Italien finder du også tusindvis af varianter på opskriften. Den bedste bolognese er derfor den, som har de ting du bedst kan lide.
Ønsker du at se en anden lækker ret med spaghetti, så tjek vores spaghetti carbonara her.