
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Ingredienser
- 200 gram Bacon i tern
- 200 gram Spaghetti
- 4 stk Æggeblomme
- 2 fed Hvidløg
- 0,5 stk Løg
- 40 gram Parmesan
- 0,5 tsk Peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg helt fint.
- Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Kog spaghettien som angivet på pakken.
- Find også en pande frem og varme den op uden fedtstof.
- Kom bacon på panden og steg indtil det er sprødt. Herefter tilføjes løg og hvidløg til panden.
- I en lille skål pisker du æggeblommerne og parmesan sammen.
- Når din spaghetti er kogt, som du ønsker, så hælder du en smule af vandet over i en skål (ca. 1 - 2 dl) og hælder derefter resten fra.
- Nu tager du panden af kogepladen og tilføjer både spaghetti og æggleblomme-blandingen dertil. Rør godt rundt i det hele, så det hele dækkes at æg.
- Tilføj nu pastavandet i små portioner, mens du rører rundt i det, indtil du får den cremede konsistens, du ønsker. Du får nok ikke brug for det hele.
- Smag til med peber.
- Din carbonara er nu klar til servering.
Spaghetti carbonara
Det italienske køkken er et af de mest populære i verden. Det byder på klassikere som pizza, lasagne – og selvfølgelig et væld af pastaretter. En af disse er spaghetti carbonara, som anses for at være en af de lækreste, med sin cremede konsistens og gennemførte smag.
Mange anser den klassiske spaghetti carbonara for at være en kompliceret ret at lave – men det er den faktisk ikke. Den kræver få ingredienser, og der er ikke mange skridt undervejs. Så når du virkelig skal imponere, så kan du let kaste dig ud i spaghetti carbonaraen.
Vores spaghetti carbonara opskrift er lavet til den almindelige hverdag. I den klassiske opskrift ville man bruge guanciale i stedet for bacon, og pecorino i stedet for parmesan (eller en kombination af de to). Vi har dog valgt at lave en udgave med helt almindelige ingredienser, som du let kan finde i Rema1000, Netto og lignende.
Vi laver vores spaghetti carbonara uden fløde, fordi vi synes, at det giver en anden konsistens, som ikke helt passer med en traditionel spaghetti carbonara. Den bliver mere fyldig og cremet, men den bliver også lidt mere flydende, og det synes vi er en skam.
Vi kommer dog løg og hvidløg i sammen med kødet. Det giver lidt ekstra smag og lidt ekstra fyld – men hvis du gerne vil holde den mere traditionel, så kan du sagtens udelade disse ingredienser, uden at det ændrer tilberedningen.
Er du på jagt efter en anden lækker spaghettiret? Tjek vores spaghetti bolognese her!