Tærtedej

Tærtedej

 

Tærtedej

Tærtedej

Gastropia
Tærter er utroligt alsidige; du kan lave dem med nærmest hvad end, du har lyst til - så længe du har styr på at lave en god tærtedej. Derfor har vi lavet denne opskrift på tærtedej, så du kan lave de lækreste tærter!
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 gram Hvedemel
  • 1 stk Æggeblomme
  • 3 spsk Vand
  • 110 gram Smør
  • 0,5 tsk Salt

Sådan gør du
 

  • Start med at skære smør ud i små tern eller klumper, så det er nemmere at arbejde med.
  • Find en stor skål og bland mel, æggeblommer, smør og salt deri. Det skal æltes godt og grundigt sammen til en dej.
  • Tilføj løbende lidt vand, for at dejen samler sig bedre. Det kan godt være, at du skal bruge lidt mindre eller lidt mere vand end angivet i opskriften.
  • Når dejen samler sig godt, så skal den sættes på køl i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Rul herefter dejen ud på bordet (husk mel under), formet som en cirkel. Flyt den over i et tærtefad og prik huller i bunden af dejen med en gaffel.
  • Hvis der er dej, som går ud over kanten på fadet, så kan du bare fjerne det.
  • Nu skal tærtedejen forbages; den skal bages i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.
  • Herefter er den nemlig fast nok til at du kan komme fyld i, inden den så skal bages igen. Din tærtedej er derfor færdig.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på tærtedej

Tærter er noget af det mest alsidige, du kan lave. En tærte kan fyldes med nærmest lige præcis det, du har lyst til. Om det er en ren grøntsagstærte som en form for forret, en lækker tærte med en kombination af kød og grøntsager – eller måske en desserttærte med frugte og creme, så er det altid værd at kunne lave en fantastisk tærtedej.

LÆS OGSÅ  Pandekager i airfryer

En god tærtedej danner nemlig bunden for den gode tærte – i den mest bogstavelige form. Når tærtedejen er lavet, så handler det nemlig blot om at være kreativ, og fylde den med det, du har lyst til.

I vores tærtedej opskrift laver vi en ganske simpel dej, som er perfekt til alle slags tærter. Den er forholdsvis neutral i smagen, og derfor lader den dit fyld tage den helt store plads på madscenen. Du kan af den årsag også bruge den til både hovedret og dessert, hvis du ønsker.

Det er vigtigt at forbage tærtedejen, så den bliver forholdsvis fast inden kødet fyldes i. Ellers kan du opleve, at fyldet blander sig med dejen, og at den derfor forbliver smattet i teksturen og aldrig får den solide bund, du ønsker.

Ønsker du en lidt anden tilgang til en god desserttærte? Så tjek vores æbletærte opskrift lige her.

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg