
Sådan laver du café-favoritten Pumpkin Spice Latte om til en uimodståelig efterårskage!
Lige nu er græskar vores yndlingsingrediens i køkkenet. Vi laver lækre curryer og simreretter med dette skønne efterårsgrøntsag, og det er også fantastisk til bagning. I dag forkæler vi os selv med en lækker Pumpkin Spice Latte kage, som er hurtig at bage og smager vidunderligt. Vil du være med?
Pumpkin Spice Latte kage: Sådan smager efteråret
Pumpkin Spice Latte kagen er inspireret af den populære kaffe, Pumpkin Spice Latte, som de seneste år er blevet et fast efterårshit på caféer. Drikken er kendt for sin blanding af efterårskrydderier, cremet mælk, espresso og et lækkert strejf af flødeskum toppet med græskarkrydderi.
Ingredienserne til Pumpkin Spice Latte kagen er nemme at få fat på.
Til dejen skal du bruge
- Græskarpuré
- Kærnemælk
Derudover skal du bruge:
- Mel
- Natron
- Bagepulver
- Smør
- Sukker
- Æg
- Vaniljeekstrakt
- Pumpkin Spice-krydderi.
Alle ingredienserne røres sammen, og dejen bages i ca. 30 minutter.
Mens kagen er i ovnen og køler af, kan du forberede kaffetrækket. Denne består af kaffe, mælk og sødet kondenseret mælk, som tilsættes en smule Pumpkin Spice-krydderi. Toppingen er en creme lavet af smør, flødeost og flormelis, som også smages til med Pumpkin Spice og kaffe. Når kagen er kølet af, hælder du kaffetrækket over den og smører cremen på toppen.
Med denne opskrift bliver bagning til en sand fornøjelse. Lad dig inspirere, og nyd en luftig kagebund med smagen af græskar, aromatiske krydderier og et hint af kaffe.

Pumpkin spice latte kage
Ingredienser
Til kagen
- 280 gram Mel
- 2 stk Æg
- 300 gram Sukker
- 140 gram Smør
- 245 gram Græskarpuré
- 120 ml Kærnemælk
- 1,5 tsk Bagepulver
- 1 tsk Græskarkrydderi
- 1 tsk Vaniljeekstrakt
- ½ tsk Salt
- ¼ tsk Natron
Til kaffeblandingen
- 60 ml Espresso
- 150 gram Kondenseret mælk
- 80 ml Mælk
- 1 tsk Vaniljeekstrakt
- ¼ tsk Græskarkrydderi
Til glasuren
- 225 gram Flødeost
- 225 gram Smør
- 260 gram Flormelis
- 2 tsk Instant kaffepulver
- 1,5 tsk Vaniljeekstrakt
- 1,5 tsk Pumpkin Spice krydderi
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Start med at blande mel, bagepulver, natron, salt og pumpkin spice krydderiet i en skål.
- Pisk herefter smør og sukker i en anden skål, indtil det bliver cremet og luftigt. Vi anbefaler i høj grad en håndmixer til dette.
- Tilføj herefter æg og vaniljeekstrakt til smørblandingen, og pisk den indtil det er lys og glat.
- Herefter røres der kærnemælk og græskarpuré i. Sørg for, at det hele bliver blandet jævnt.
- Hæld herefter melblandingen i også, og fortsæt med at mixe indtil det giver en jævn og ensartet dej; det gøres bedst ved en lav hastighed.
- Kom et stykke bagepapir i en bageform på ca. 22 x 22 cm, og hæld herefter kageblandingen deri.
- Bag kagedejen i 35 – 40 minutter; den er færdig, når du kan stikke en tandstik i og tage den op, uden at kagen sidder fast derpå.
- Lad kagen køle af i 30 minutten, hvorefter den kan tages ud af formen.
- Find en kande, man kan hælde fra, og bland espresso, kondenseret mælk og mælk med pumpkin spice latte krydderi og vaniljeekstrakt.
- Forbered herefter glasuren ved at piske smør i en skål ved høj hastighed; tilsæt herefter flødeosten mens du pisker, indtil det hele får en luftig konsistens.
- Sigt herefter flormelis i glasurblandingen i små portioner, mens du rører rundt, så det bliver blandet godt ud. Opløs herefter dit instant kaffe i vaniljeekstrakt, og hæld det i glasuren også, hvorefter det hele blandes godt og grundigt.
- Nu skal delene samles; skær det øverste tynde lagt af kagen og hæld kaffeblandingen ud over hele kagen, så det trænger godt ned i den. Du kan evt lave nogle huller eller riller, for det at optages bedre.
- Smør derefter et godt, tykt lag glasur ud over kagen, og drys evt. med lidt pumpkin spice krydderi for at give den et flot finish.
- Din pumpkin spice latte kage er nu klar til servering!