Ceviche
Ceviche
Ingredienser
- 225 gram Laksefilet
- 0,5 stk Avocado
- 0,5 stk Mango
- 1 fed Hvidløg
- 0,5 stk Rødløg
- 1 stk Lime
- 1 stk Citron
- 0,25 bundt Frisk koriander
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Som forbedelse til retten, så skal du fryse laksen ned - den skal frossen mindst et døgn. Herefter skal den langsomt tø op i køleskabet.
- Laksen skæres ud i tern; når den stadig er kold og halvfrossen, så er det let at skære faste tern.
- Herefter forbereder du de andre ingredienser; hvidløget skal knuses, og saften skal presses ud af citronen og limen. Bland disse tre i en lille skål.
- Vend laksen i skålen med citron, lime og hvidløg. Sæt det herefter på køl mens du forbereder resten.
- Skær mango og avocado ud i små tern. Skær også rødløg i tern eller stykker i samme størrelse. Skær koriander i små stykker.
- Tag nu laksen ud af køleskabet og vend alle ingredienserne i en skål.
- Din ceviche er nu klar til servering; anret den eventuel på en smart måde på tallerkenen.
Vores opskrift på ceviche
Ceviche er en spændende ret fra Sydamerika, som helt klart har noget særligt at byde på. Den kan laves på forskellige måder, og med forskellige ingredienser, men den byder generelt på smag i verdensklasse. Desuden er der tale om en let ret, som mætter på den helt rigtige måde.
Ceviche laves med fisk sammen med lime og citron, og det giver en enormt frisk smag, som netop er let, og du kommer ikke til at føle dig proppet eller overmæt, selv hvis du spiser en stor portion.
Ceviche kan sagtens spises som aftensmad i sig selv, men den kan også være fantastisk som forret, hvis du holder en særlig fest eller lignende, og gerne vil give gæsterne noget unikt; det er let at præsentere den på en måde, hvor den bare ser vanvittigt godt ud, med et samspil i farver og konsistens.
I vores ceviche opskrift laver vi den med laks. Ceviche kan let laves med mange andre former for fisk, og resultaterne er altid i top; men vi vælger at lave den med laks, mango og avocado, fordi det giver den helt rette smag, og så ser det ekstra spændende ud med farverne.
Du kan sagtens bruge andre former for fisk eller havdyr til din ceviche; torks er f.eks. et meget populært valg, men du kan også lave kammusling ceviche, og et bredt udvalg af andre retninger.