Dadelkugler
Dadelkugler
Ingredienser
- 150 gram Dadler
- 30 gram Mandler
- 3 spsk Kokosmel
- 3 spsk Bagekakao
- 1 tsk Stødt kanel
- 0,5 tsk Vaniljepulver
Sådan gør du
- Start med at komme alle ingredienserne i en blender eller foodprocesser, og sæt den i gang - lad den køre indtil det hele er en ensartet masse.
- Form nu massen til små kugler i den ønskede størrelse.
- Du kan med fordel trille dem i f.eks. kakao, kokosmel eller hakkede nødder, såsom pistacie- eller hasselnødder.
- Dine daddelkugler er nu klar til servering.
Dadelkugler
Har du brug for en dessert eller en snack, som er sød uden at være for sød – og som er let at lave og faktisk forholdsvis sund? Så er du kommet til det rette sted.
Det er nemlig noget af det, dadelkuglerne har at byde på. De har nemlig dadlernes egen sødme, som grundstenen i smagen, og det giver dem en passende sødme, som aldrig kommer til at føles overvældende. Derfor er der ikke brug for at tilføje sukker eller andet sødemiddel, og det giver nogle ret sunde dadelkugler.
I vores dadelkugler opskrift laver dem med dadler, mandler og kokosmel, fordi det giver en lidt varieret smag, som byder på forskellige former for sødme – som alle er særlige ved, at det er en mild sødme, som netop ikke overvælder. Derudover giver det også lidt ekstra til teksturen i disse daddelkugler.
Vi bruger en bagekakao af samme årsag – den har ikke tilsat sukker, og derfor er den ikke sød, men giver i stedet en lækker smag af kakao.
Du kan med fordel rulle dem i bagekakao også, eller forskellige slags nødder, for at give dem en lækker tekstur udenpå. Noget lidt sprødt gør dem nemlig kun endnu bedre. Du kan også prøve noget lidt mere anderledes, såsom dadelkugler med lakridspulver eller lignende – det handler bare om at finde det helt rette til dine smagsløg!