Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Gastropia
Et lunt, nybagt franskbrød på frokostbordet er nærmest umuligt at overgå. Det er blødt, og med en smule smør og en skive pålæg, så bliver det et fantastisk måltid. Se hvor let det er at bage lige her.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 1 stk

Ingredienser
  

  • 500 gram Hvedemel
  • 1 stk Æg
  • 2,5 dl Mælk
  • 0,5 dl Vand
  • 25 gram Gær
  • 1 spsk Sukker
  • 1,5 tsk Salt
  • 0,5 dl Raps- eller solsikkeolie

Sådan gør du
 

  • Kom gær i lunt vand og lad det opløse.
  • Lun mælken op, og kom den i vandet sammen med olie, sukker og salt. Tilsæt og hvedemel lidt ad gangen, hvorefter det gerne skulle blive til en fast dej.
  • Herefter æltes dejen indtil den har den rette smidige konsistens.
  • Læg et viskestykke eller lignende over skålen og lad dejen hæve en time.
  • Kom dejen i en brødform og sæt den et lunt sted med et viskestykke over - og lad dejen hæve yderligere 20 minutter.
  • Forvarm ovnen op til 200 grader.
  • Giv dejen en ridse ned gennem midten med en skarp kniv. Pisk herefter ægget og pensl det ud på brødet.
  • Sæt dejen i ovnen, gerne nederst i ovnen, og lad det bage i 40 - 45 minutter.
  • Herefter er dit franskbrød klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på franskbrød

Når man gerne vil have noget lidt mere lækkert til frokosten eller eftermiddagskaffen, så er et friskbagt, lækkert franskbrød svært at slå.

LÆS OGSÅ  Karrysild

Det klassiske hvide brød, som er lunt og ekstremt blødt indeni, når det kommer lige fra ovnen, byder bare på noget helt særligt både i smagen og teksturen, og det kan give en nærmest himmelsk smagsoplevelse. Derudover har det en lækker, let sprød kant, som lige giver det noget ekstra.

Det er helt perfekt med en smule smør og en skive ost – eller praktisk talt enhver anden form for pålæg, lige fra kødpålæg til den fristende Nutella-mad. Det er også perfekt, når der skal laves noget ekstra lækkert, såsom et hjemmelavet stjerneskud eller lignende – som lige bliver endnu bedre på en skive hjemmelavet franskbrød.

Vores franskbrød opskrift holder sig til det helt basale; for der er tale om en klassisk opskrift, som bare smager enormt godt. Det er den vi har lært hjemmefra, og det er et ægte mormor franskbrød. Vi vil nærmest garantere dig for, at det vil være en succes til enhver tid. Opskriften giver et godt og luftigt franskbrød, hvilket blandt andet skyldes hævetiden.

Et hjemmebagt franskbrød vil også være en sikker vinder til din næste jule- eller påskefrokost, hvor du lige får muligheden for vise dig frem med dit hjemmebag. Det er perfekt til fiskebordet, hvor man kan lave en god rejemad på franskbrød eller lignende, som bare smager endnu bedre end normalt.

Ønsker du i stedet et hurtigt franskbrød, som ikke skal bruge samme tid på at hæve, så kan du tjekke vores franskbrød i airfryer opskrift, som giver en lidt anden tilgang.

Relaterede indlæg

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Seneste indlæg