Glaseret hamburgerryg
Glaseret hamburgerryg
Udstyr
- Gryde
- Komfur
- Ovn
- Skærebræt
Ingredienser
- 1 kg Hamburgerryg
- 150 gram Brun farin
- 40 gram Sød sennep
Sådan gør du
- Start med at tage nettet af din hamburgerryg, brug evt. en kniv, hvis det sidder fast.
- Find nu en god stor gryde frem, og fyld den op med vand. Der skal være nok vand til at den kan dække kødet.
- Læg din hamburgerryg ned i vandet og skrue op på middel/høj varme, så vandet kommer i kog. Den skal koge i 40 minutter.
- Med ca. 10 minutter tilbage tænder du ovnen på 225 grader varmluft, så den kan nå at varme op.
- Imens ovnen varmes op finder du en lille skål, her blander du sennep med brun farin, så du får en marinade.
- Tag hamburgerryggen op af vandet, dup den let så den ikke er gennemblødt, og smør den herefter ind i marinaden.
- Giv den nu 10 minutter i ovnen.
- Efter 10 minutter tages den ud, skæres i 1 - 2cm tykke skiver, og serveres med grøntsager, kartofler og sovs.
Opskrift på glaseret hamburgerryg
Glaseret hamburgerryg har været en traditionel dansk ret i mange år. Det er en lækker og billig ret, som de fleste danske hjem nyder i ny og næ, hvilket vi godt forstår. Den er nem at lave og passer næsten sig selv, når den først er smidt i gryden, der er derfor god tid til at lave tilbehør eller til at underholde gæsterne. Med vores opskrift bliver det ikke nemmere.
Til glaseret hamburgerryg får man oftest kartofler, sovs og grøntsager, men er det til jul eller måske påske, så kan du sagtens ændre lidt på tilbehøret. Til en god julemiddag kan den f.eks. serveres med grønlangkål og brunede kartofler. Den kan også serveres som tilbehør til en påskefrokost eller julefrokost, hvor den kan spises på brød eller blot individuelt.
Er der forskel på en hamburgerryg og en skinke?
For mange kan det være svært at se hvad den egentlige forskel på en hamburgerryg og en skinke er. De kan begge laves glaseret. Derudover så mener nogle også at de smager helt ens. Forskellen på de to er dog ret stor, da det er to helt forskellige udskæringer. Hamburgerryggen er en udskæring fra det midterste stykke på ryggen af en gris, hvor skinke derimod er fra grisens yderlår.
Hamburgerryg i ovn
Når du laver en hamburgerryg med vores opskrift, så slutter du af med at putte den i ovnen, hvor den kun lige skal have 10 minutter. Den bliver faktisk tilberedt de første 40 minutter i gryden, hvor den bliver godt, så den bliver god og saftig. De sidste 10 minutter er for at give den det sidste, men også for at glaseringen kan få lov til at blive smeltet og give den fantastiske smag.
Om sommeren så kan du eventuelt vælge at grille din hamburgerryg, hvis du er helt vild med at grille. Den skal egentlig tilberedes på samme måde, hvor den eneste forskel er at du smider den på grillen efter marinaden er påført. Det kan give en lækker grillsmag, hvor man også kan lege med brugen af kul, træ og gas, for at få forskellige smagsnuancer.