Grønkålssalat
Grønkålssalat
Udstyr
- Kniv
- Skål
- Fad
Ingredienser
- 50 gram Grønkål
- 40 gram Saltmandler
- 2 stk Æble
- 0,5 stk Granatæble
- 75 gram Fetaost
- 2 spsk Akaciehonning
- 2 spsk Citronsaft
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at forberede ingredienserne; snit dit grønkål så fint, som du ønsker det, skær æblerne ud i små tern og pil granatæblet, så du har kernerne.
- Rør en dressing sammen af citronsaft og akaciehonning; du kan variere forholdet mellem ingredienser afhængigt af om du ønsker den sød eller sur. Smag til med salt og peber.
- Vend nu dit grønkål i dressingen, indtil du har den mængde, du ønsker.
- Herefter vender du også æblerne og granatæblekernerne deri.
- Nu kan du anrette salaten over i et fad, som er egnet til servering.
- Herefter drysser du saltmandler og stykker af smuldret fetaost ud på salaten, så det er jævnt fordel.
- Grønkålssalaten er nu klar til servering.
Vores opskrift på grønkålssalat
En grønkålssalat er en salat, som passer perfekt ind i vinterhalvåret, hvor den bøde på lækre smage, som passer sammen, mens den samtidig er sund. Vintermånederne er særligt sæson for de tungere grøntsager, såsom kålen, men i denne salat kommer den til at være let og indbydende.
Den har dog alt det sunde, du forbinder med kål, mens de andre ingredienser selvfølgelig kun hjælper; den har en simpel dressing, som giver smagen noget helt særligt, som du selv kan variere mellem det søde og syrlige, alt efter hvad du foretrækker.
Vores opskrift på grønkålssalat bygger naturligvis på grønkålen som hovedingrediens, mens mandler og æbler giver den et sprødt element, som komplementeres af den bløde konsistens, som fetaen giver. Derudover laver vi vores grønkålssalat med granatæble, fordi det giver en helt særlig smag, som bare rammer helt plet.
Den rette dressing til grønkålssalat
Vi foretrækker den enormt simple dressing bestående af akaciehonning citronsaft. Det giver en blød konsistens, som lægger sig perfekt på salaten; smagsprofilen er både sød og syrlig, og du har selv muligheden for at justere den, så den hælder lidt mere mod den side du foretrækker.
Du kan naturligvis også lave din grønkålssalat med mormordressing eller andre typer dressing, som kan give en stor effekt på den samlede smag.
Hvad spiser man grønkålssalat til?
Salaten her kan gå til en bred vifte af forskellige retter – og selvom det reelt set er en vinterinspireret salat, så er den også god om sommeren, hvor den kan passe til en god grillaften.
Grønkålssalat til fisk og fjerkræ er et sikkert hit; det er en forholdsvis let salat i teksturen, og derfor passer den helt perfekt til de lidt lettere retter også. Til fjerkræ kan en grønkålssalat til and også være perfekt; det lidt højere fedtindhold og den dybere smag i anden komplementeres perfekt med smagene fra salaten her.