Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe
Ingredienser
- 500 gram Jordskokker
- 425 gram Kartoffel
- 325 gram Løg
- 2,5 dl Madlavningsfløde
- 2 stk Grøntsagsbouillonterning
- 8 dl Vand
- 1 tsk Stødt muskatnød
- 3 spsk Raps- eller solsikkeolie
- 2 tsk Citronsaft
Sådan gør du
- Start med at forberede grøntsagerne ved at skrælle kartofler og jordskokker.
- Varm en gryde op med en smule fedtstof i.
- Skær grøntsagerne ud i mindre stykke, så de er lettere at tilberede.
- Når gryden er svarm, så kommer du grøntsagerne i og svitser dem i ca. 5 minutter.
- Blandt dine bouillonterninger op med vand og hæld dem i gryden.
- Lad nu gryden stå og simre indtil grøntsagerne er møre. Det er vigtigt, at du gør det ved lav varme, så det holdes ved simreniveau.
- Når grøntsagerne er møre, så er de klar til at blive blendet. Det kan gøres direkte i gryden med en stavblender, hvor du blot skal passe på ikke at ridse gryden, men det kan også gøres i en separat blender.
- Når grøntsagerne er blendet helt ud, så tilsætter du de øvrige ingredienser, hvorefter du lader retten simre nogle minutter, evt. mens du forbereder eventuelt tilbehør.
- Smag suppen til med salt og peber, og server den herefter med dit foretrukne tilbehør.
Vores opskrift på jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe er måske for mange en ret, som ikke er helt så kendt – og det er i særdeleshed en skam. De har nemlig en lidt sødlig rodfrugtssmag, som gør sig helt perfekt i en suppe som denne, og når den kombineres med de andre ingredienser, så bliver smagen helt perfekt.
Suppen hører i særdeleshed til i efteråret og vinteren, som jo netop anses for at være de egentlige suppesæsoner. På en kold dag og mørk efterårsaften kan en god jordskokkesuppe give dig varmen og virkelig skrue op for humøret.
Hvilket tilbehør til jordskokkesuppe?
Suppen kan sagtens spises for sig selv, men den bliver ofte endnu bedre, når man har noget lækkert tilbehør eller topping til den.
Et af de klassiske valg er stegte bacontern, som vi vil mene passer helt perfekt til. Du får et sprødt element til den cremede suppe, og så giver det også et lidt saltet præg i smagen, som får det hele til at gå op i en større enhed. Det er helt klart en favorit i mange supper, og det er nemt at forstå hvorfor.
Derudover kan du sagtens vælge at bruge jordskokkesuppen som en forret, som både fungerer i den almindelige hverdag, men også til festlige begivenheder. Den er et populært valg til de lækre nytårsmenuer, fordi den passer ind i alles smag, og på samme tid skiller sig en smule ud fra normale supper.