Kamsteg i airfryer

Kamsteg i airfryer

 

Kamsteg i airfryer

Kamsteg i airfryer

Gastropia
En god kamsteg er en sand klassiker. Med denne opskrift får du den karakteristiske smag og de sprødeste svær - og så undgår du helt, at den bliver tør. Se opskriften lige her.

Udstyr

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1300 gram Kamsteg
  • 4 stk Laurbærblade
  • Peberkorn
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Start med at ridse kødets fedtkant; det er vigtigt, at du ikke skærer helt ned til kødet, da det kan påvirke tilberedningen.
  • Masser nu salt og peberkorn ned i alle ridserne, og fordel derefter laurbærbladene i ridserne også.
  • Læg kamstegen i airfryeren og sæt den i gang på 180 grader.
  • Efter 40 minutter hæves temperaturen til 200 grader, for at gøre sværene sprøde.
  • Tjek flæskestegen efter 10 minutter; den skal have en kernetemperatur på 65 grader, og sværene skal være sprøde. Er det ikke tilfældet, så skal den have 10 minutter mere.
  • Når temperaturen er nået, så tages stegen ud og sættes på et skærebræt eller lignende, hvor den skal hvile i ca. 10 - 15 minutter.
  • Din kamsteg er nu klar til udskæring og servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på kamsteg i airfryer

Kamstegen er en udskæring på grisen, som er populær, og med god grund. Det er faktisk en af de udskæringer, som ofte bruges, når der er tale om en flæskesteg, fordi den har den fremragende smag, såvel som de sprødeste svær.

LÆS OGSÅ  Tarteletter

Når den er tilberedt korrekt, så er kamstegen et saftigt og smagfuldt stykke kød; og det er heldigvis let at opnå, når du laver kamsteg i airfryeren. Her bliver den nemlig tilberedt perfekt, uden at der skal noget særligt arbejde til. Den særlige opvarmning i airfryeren er nemlig helt perfekt til denne slags kød.

I vores opskrift på kamsteg i airfryer sørger vi for at beholde kødets rigtige smag, hvor vi blot giver det en simpel krydring med laurbærblade og peberkorn. Vi salter sværene for at de bliver lækkert sprøde – og af samme årsag tilpasser vi tilberedning gradvist til sidst. De sprøde svær er nemlig en vigtig del af en god kamsteg!

Hvad serverer man til kamsteg i airfryer?

Til en kamsteg hører der generelt kartofler. Det kan være de klassiske kogte kartofler, men du kan også lave en portion lækre ovnbagte kartofler eller endda hasselback kartofler. Et godt stykke kød har brug for de bedste kartofler, og derfor er det op til dig at vælge, hvad der passer bedst dertil.

En god sauce hører også til; og her har du kamstegen en fordel. Du kan nemlig komme en smule vand i bunden af airfryeren (lad gerne kødet stå på en rist), som kan opsamle noget af fedtet fra kamstegen. Dette give en fantastisk stegesky til en god sauce, som bliver fyldt med smag.

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg