Marengs
Marengs
Ingredienser
- 4 stk Æggehvide
- 1 tsk Eddike
- 250 gram Sukker
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 100 grader.
- Find en skål frem og kom æggehviderne deri sammen med eddiken.
- Pisk æggehviderne godt og grundigt, mens du gradvist tilføjer sukkeret. Det skal piskes indtil det giver en slags marengsdej, som er tyk og sej.
- Herefter kommes dejen i en sprøjtepose. Find også en bageplade og læg et stykke bagepapir derpå.
- Nu kommer du marengs i små portioner på bagepapiret; ved at bruge sprøjteposen kan du let dosere dem og evt. lave en lille top på.
- Sæt bagepladen ind nederst i ovnen, og lad dem bage ved 100 grader i 1 time.
- Når timen er gået, så slukker du ovnen - men den skal ikke åbnes. Lad dine marengs stå i ovnen i yderligere 1 time.
- Herefter er dine marengs klar til servering.
Vores opskrift på marengs
Marengs er en anderledes og spændende form for dessert; der er tale om små ”kager”, som faktisk blot består af æggehvider og sukker – det lyder for simpelt til at være sandt, men den er god nok!
Noget af det helt særlige ved marengs er deres særlige tekstur og konsistens. De har et sprødt ydre, men er alligevel enormt lette og luftige indeni, og det giver en helt særlig oplevelse, når man bider i den. Det gør dem også ekstra lette, og det er svært at nøjes med en enkelt.
I vores marengs opskrift bruger vi en lille smule eddike; det giver et syrligt element, som hjælper med at balancere det søde, selvom du faktisk ikke lægger mærke til eddikens smag. Denne balance er dog med til at gøre dem helt perfekt, uden at være overvældende søde.
Du kan dog sagtens give marengs andre smagsretninger, men det handler om at være lidt påpasselig med hvad, du kommer i; som udgangspunkt må der ikke komme noget fedtholdigt i, fordi det faktisk ødelægger den konsistens, marengs har. Modsat, så er syrer med til at give den faste form, og det er endnu en årsag til at vi laver vores marengs med eddike.
Marengs i andre desserter
Marengs er en fantastisk dessert i sig selv, men det kan også bruges som et element i mange andre former for desserter, hvor den helt særlige tekstur og konsistens netop byder ind med noget lækkert.
Du kan f.eks. lave forskellige slags kage med marengs, ligesom du også kan spise dem sammen med hjemmelavet is, hvor deres faste form passer helt perfekt. Det giver hurtigt en fantastisk balance i konsistensen, med både den bløde is og de faste marengs.