Marengs

Marengs

Marengs

Marengs

Gastropia
Marengs er fantastiske, når man har brug for noget sødt og indbydende, som ikke bare er slik eller kager. De har en helt særlig konsistens, en fantastisk smag, og så er de faktisk enormt lette at lave selv.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Antal 20 stk

Ingredienser
  

  • 4 stk Æggehvide
  • 1 tsk Eddike
  • 250 gram Sukker

Sådan gør du
 

  • Start med at forvarme ovnen til 100 grader.
  • Find en skål frem og kom æggehviderne deri sammen med eddiken.
  • Pisk æggehviderne godt og grundigt, mens du gradvist tilføjer sukkeret. Det skal piskes indtil det giver en slags marengsdej, som er tyk og sej.
  • Herefter kommes dejen i en sprøjtepose. Find også en bageplade og læg et stykke bagepapir derpå.
  • Nu kommer du marengs i små portioner på bagepapiret; ved at bruge sprøjteposen kan du let dosere dem og evt. lave en lille top på.
  • Sæt bagepladen ind nederst i ovnen, og lad dem bage ved 100 grader i 1 time.
  • Når timen er gået, så slukker du ovnen - men den skal ikke åbnes. Lad dine marengs stå i ovnen i yderligere 1 time.
  • Herefter er dine marengs klar til servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på marengs

Marengs er en anderledes og spændende form for dessert; der er tale om små ”kager”, som faktisk blot består af æggehvider og sukker – det lyder for simpelt til at være sandt, men den er god nok!

LÆS OGSÅ  Citronfromage

Noget af det helt særlige ved marengs er deres særlige tekstur og konsistens. De har et sprødt ydre, men er alligevel enormt lette og luftige indeni, og det giver en helt særlig oplevelse, når man bider i den. Det gør dem også ekstra lette, og det er svært at nøjes med en enkelt.

I vores marengs opskrift bruger vi en lille smule eddike; det giver et syrligt element, som hjælper med at balancere det søde, selvom du faktisk ikke lægger mærke til eddikens smag. Denne balance er dog med til at gøre dem helt perfekt, uden at være overvældende søde.

Du kan dog sagtens give marengs andre smagsretninger, men det handler om at være lidt påpasselig med hvad, du kommer i; som udgangspunkt må der ikke komme noget fedtholdigt i, fordi det faktisk ødelægger den konsistens, marengs har. Modsat, så er syrer med til at give den faste form, og det er endnu en årsag til at vi laver vores marengs med eddike.

Marengs i andre desserter

Marengs er en fantastisk dessert i sig selv, men det kan også bruges som et element i mange andre former for desserter, hvor den helt særlige tekstur og konsistens netop byder ind med noget lækkert.

Du kan f.eks. lave forskellige slags kage med marengs, ligesom du også kan spise dem sammen med hjemmelavet is, hvor deres faste form passer helt perfekt. Det giver hurtigt en fantastisk balance i konsistensen, med både den bløde is og de faste marengs.

Relaterede indlæg

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Seneste indlæg