Medister i airfryer
Medister i airfryer
Udstyr
Ingredienser
- 400 gram Medister
- Salt
- Peber
- 1 spsk Raps- eller solsikkeolie
Sådan gør du
- Start med at forvarme din airfryer til 180 grader.
- Mens den varmer op kan du prikke huller i medisteren med en gaffel; det er for at sikre, at den ikke sprænger under tilberedningen.
- Penls medisteren med olie og drys lidt salt og peber ud på den.
- Læg medisteren i airfryeren.
- Efter 5 minutter vender du den og giver den 5 minutter mere på den anden side.
- Medisteren er nu klar til servering med dit foretrukne tilbehør.
Vores opskrift på medister i airfryer
Medisteren er en dansk pølse, som har traditionelle rødder. Den er kendt for at være lidt kraftigere, for at have en helt særlig tekstur, og i særdeleshed også for dens gode smag. En god medister laves med en lækker stegeskorpe, og det foregår typisk på panden af netop den grund – men den kan faktisk også laves i en airfryer.
I airfryeren bliver det nemlig ekstra nemt at lave medisteren; og det er netop det, airfryeren er kendt for – at gøre god madlavning lettere end nogensinde.
Når du laver medister i airfryer, så bliver den nemlig gennemstegt, som den skal, og den forbliver lækker i både smag og konsistens. Og takket være airfryerens cirkulation, så skal du ikke være bange for, at den kommer til at blive tør eller kedelig, som af og til kan ske, hvis man f.eks. laver den i ovnen.
I vores medister i airfryer opskrift holder vi tingene simple; vi vender medisteren midtvejs for at sikre, at den netop får den rette farve på siderne, og at den bliver stegt; derudover prikker vi huller i den – og det er enormt vigtigt, da den ellers kan sprænge eller sprække, og det kan være med til at gøre den tør.
Hvad spiser man til medister i airfryer?
En medister i airfryer kan som udgangspunkt spises med præcis det tilbehør, du har lyst til.
Det mest almindelige og traditionelle vil være kartofler; enten de kogte, eller måske nogle ovnbagte kartofler eller en god bagekartoffel. Men du kan naturligvis også servere den med pasta, ris eller en salat, hvis du ønsker – den fungerer med det hele.
Du kan også gøre det ekstra simpelt og servere den med rugbrød – og det skal du ikke undervurdere. For en omgang varm medister på rugbrød smager fantastisk, og det er en enormt nem måde at lave aftensmad på.
Den kan også spises på brød, når den er kold, og det er stadig en succes. Du kan derfor med fordel gemme resterne fra aftensmaden til pålæg.