Ølkage

Ølkage

 

Ølkage

Ølkage

Gastropia
Ølkagen er en ægte dansk klassiker. Der er tale om en fast og lækker kage, som byder på en god, fyldig smag af mørk øl. Spis den som den er, eller kom en smule smør på.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram Hvedemel
  • 400 gram Brun farin
  • 33 cl Mørk øl
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Bagepulver
  • 2 tsk Stødt kanel
  • 0,5 tsk Stødt nellike
  • 0,5 tsk Stødt ingefær

Sådan gør du
 

  • Start med at forvarme ovnen til 175 grader.
  • Start med at blande hvedemel, brun farin, bagepulver, natron og krydderierne i en skål; bland dem godt.
  • Vend herefter mørk øl i blandingen indtil det bliver til en ensartet form for dej.
  • Find en rugbrødform og smør den (eller kom bagepapir i).
  • Kom nu dejen i formen, som du ville gøre med et rugbrød.
  • Sæt kagen ind nederst i ovnen og lad den bage. Den skal umiddelbart have 50 - 60 minutter, men du kan med fordel holde øje med den op til. Tjek om den er færdig ved at stikke en nål i - hvis kagen slipper helt, så er den færdig.
  • Når kagen er færdig tages den ud. Lad den køle af et par minutter.
  • Kagen er nu klar til servering. Server gerne med en smule smør.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på ølkage

Ølkagen er en klassisk dansk kage, som nok ikke er helt så kendt som andre kager – men det er noget, vi synes burde ændres. Der er nemlig tale om en lækker kage, som byder på en dyb og lækker smag af mørk øl. Det giver noget helt særligt i smagen, som vi helt klart anbefaler.

LÆS OGSÅ  Æblesmør

Der er nemlig tale om en kage, som ikke er så sød som normale kager, men alligevel har en uimodståelig smag, som de fleste vil elske. Og du kan sagtens spise en god gammeldags ølkage med familien – for du skal ikke frygte for, at børnene bliver fulde, da alkoholen jo fordamper.

Den mørke øl giver en dybde i smagen, og resultatet er en kage, som er nærmest sirupsagtig i smagen, men uden at den som sagt bliver for sød.

I vores ølkage opskrift bruger vi en kombination af kanel, nelliker og ingefær til at krydre. Det giver en smag, som bevæger sig lidt ud af den klassiske kagesmag, og sammen med den mørke øl, så giver en fantastisk, afrundet smag.

Ølkagen serveres traditionelt med en smule smør, som man smører ud på et stykke kage. Det smelter en lille smule, når kagen er lun, og det giver et perfekt komplement i smagen.

Kan man lave ølkage med pilsner?

Du kan sagtens lave ølkagen med pilsner eller andre former for øl. Du vil typisk få en kage, som er noget lysere i farven, men også i smagen. Du kan med fordel eksperimentere med forskellige slags øl, hvis du gerne vil ramme noget anderledes – eller du kan prøve med din absolutte favoritøl og se, om det giver en kage, der bare rammer helt plet.

Relaterede indlæg

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Seneste indlæg