Oksefilet sous vide

Oksefilet sous vide

 

oksefilet i sous vide

Oksefilet sous vide

Gastropia
At tilberede en oksefilet i sous vide er nemt, og resultatet er helt i top. Du får det saftigste, møreste kød, som er perfekt til at imponere gæsterne - eller i hverdagen, når du har lyst til noget lækkert.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 timer
Samlet tid 5 timer 10 minutter
Antal 12 personer

Ingredienser
  

  • 2500 gram Oksefilet
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Forbered dit kød ved at krydre det med salt og peber.
  • Kom kødet i en vakuumpose, som er beregnet til sous vide.
  • Sæt din sous vide til 55 grader, og læg kødet i vandet.
  • Lad kødet tilberede i 5 timer.
  • Efter 5 timer tages kødet op og ud af posen. Herefter kan du duppe væske af med et viskestykke; det er vigtigt at gøre, så vi kan sikre en god stegning.
  • Find en pande frem og varm den op til høj varme.
  • Kom fedtstof på panden og steg oksefilet meget kort - lige præcis nok til at give den farve og en god stegeskorpe.
  • Skær kødet ud og server med dit foretrukne tilbehør.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på oksefilet sous vide

En god oksefilet i sous vide er en sikker vinder, uanset om der kommer gæster på besøg, om du har inviteret til fin middag, eller om du bare mener, at der skal noget udsøgt til i dagligdagen. Det er en let og effektiv tilberedning, hvor maden nærmest passer sig selv under hele forløbet; lettere bliver det ganske enkelt ikke.

LÆS OGSÅ  Dark and stormy

Ved at lave din oksefilet i sous vide får du nemlig et lækkert, mørt og saftigt stykke kød, som alligevel er tilberedt helt til fulde. Den særlige forsegling gør nemlig, at kødet ikke bliver tørt og kedeligt, som desværre af og til kan ske, under anden tilberedning, hvis det f.eks. får lige lidt for lang tid.

Den eneste ulempe ved sous vide er, at kødet ser kedeligt ud efterfølgende – og det er derfor, at vi i vores oksefilet sous vide opskrift lige steger det meget kort til sidst; så får den nemlig den lækre stegeskorpe og den farve, man gerne vil se på en lækker oksefilet.

Vores opskrift holder det hele ret simpelt, så du får den egentlige opskrift på tilberedning – og du har derfor god mulighed for at tilføje lidt ekstra, hvis du skulle have lyst. Du kan f.eks. give din oksefilet en god marinade eller lignende, som du blot kommer i vakuumposen sammen med kødet.

Der er rigeligt med frihed til at krydre kødet, som du ønsker, og du kan derfor skabe den smagsoplevelse, du ønsker – men med en god oksefilet i sous vide, så kan du sagtens klare dig med det hele basale salt og peber, for det giver stadig en fantastisk smag i sig selv.

Hvad spiser man til oksefilet i sous vide?

Der er rigeligt med muligheder for at vælge det tilbehør, du skulle have lyst til. For mange er det kartofler, enten de almindelige kogte, eller måske ovnbagte, hasselback eller noget helt anderledes. Endnu en af fordelene ved at lave din oksefilet sous vide-style er, at du har rigeligt med tid til at lave tilbehøret, fordi ud ikke skal gøre andet end lige hurtigt at give kødet en stegeskorpe til sidst.

LÆS OGSÅ  Medister i airfryer

Fold dig derfor ud med noget kreativt tilbehør; en lækker kartoffelanretning, en god sauce, og måske en sæsonbaseret salat – så er der ingen tvivl om, at måltidet er en sikker vinder!

Relaterede indlæg

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

TikTok kan ikke få nok af Dubai-chokoladen – prøv den selv!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Så nemt er det at lave frikadeller i airfryeren – du vil aldrig gå tilbage!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Bag som mormor: Den ultimative opskrift på valnød-marcipan-småkager, der hitter hver gang!

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Er denne bondesuppe hemmeligheden bag efterårets bedste comfort food?

Seneste indlæg