Panna cotta
Panna cotta
Ingredienser
- 6 dl Piskefløde
- 1 stk Vaniljestang
- 75 gram Sukker
- 3 stk Husblas
Hindbærgele
- 250 gram Frosne hindbær
- 30 gram Sukker
- 3 spsk Citronsaft
- 2 stk Husblas
Sådan gør du
- Start med at lægge husblas i blød i en skål med vand - det skal være koldt.
- Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland det op med sukkeret.
- Find en gryde og begynd en opkogning af fløden.
- Hæld vanilje og sukker i fløden og lad det opløse.
- Når sukkeret er opløst, så tager du husblassen op og vrider vandet ud af det, hvorefter det også puttes i fløden. Rør rundt i flødeblandingen, så husblassen blandes ud.
- Hæld fløden i de glas, du ønsker at servere panna cottaen i, og stil dem herefter på køl i 2 timer.
- I mellemtiden kommer du de frosne hindbær i en gryde og bringer dem i kog sammen med sukkeret og citronsaften.
- Herefter blender du hindbærmassen med en stavblender, hvorefter du kommer husblas i og lader det opløse. Rør rundt i det for at sikre, at husblassen blandes i det hele.
- Hæld nu hindbærgeleen på dine panna cotta og sæt dem på køl i endnu en time.
- Dine panna cotta er nu klar til servering.
Vores opskrift på panna cotta
Panna cotta er en italiensk dessert, som er helt fantastisk, når man har brug for noget, som kan noget helt særligt. De er fyldt med smag, og de har en fantastisk konsistens: blød, cremet og lækker. Der er i særdeleshed tale om en dessert, som passer til de fineste begivenheder.
Men panna cotta er overraskende nemme at lave – så det er bare om at komme i gang.
I vores opskrift på panna cotta vælger vi at lave den med vanilje og et lag hindbærgele; geleen giver ekstra farve til desserten, og den tilføjer også en lidt sød-syrlig smag, som giver et perfekt samspil i desserten.
Panna cotta kan dog laves på mange vidt forskellige måder, hvor den kan laves med et hav af forskellige smage; typisk baseres de på søde frugter, såsom passionsfrugt, mango eller lignende; derudover kan den pyntes med alt fra gele, som du ser her, til hvid chokolad.
Hvad er panna cotta?
Panna cotta er en italiensk dessert, som serveres kold i et glas.
Den lækre dessert er i bund og grund en form for budding eller gele, som er lavet på fløde. Det er det, som giver den himmelske konsistens, og som giver en blød og lækker smag. Serveringen i glas gør det derudover nemt at servere dem i portioner; en perfekt dessert til fester.
For mange er det særligt til de store begivenheder, at man vælger panna cotta: Nytår, jul, bryllupper og lignende fester. Den har uden tvivl fået et ry for at være ekstra fin og eksklusiv, og det forstår man godt, når man smager desserten.