Stegt medister
Stegt medister
Ingredienser
- 500 gram Medister
- 20 gram Smør
- 4 stk Laurbærblade
- 5 stk Peberkorn
Sådan gør du
- Start med at fylde usaltet vand i en gryde, og læg medisteren, laurbærblade og peberkorn deri.
- Varm gryden op til vandet koger, og skru derefter lidt ned, så det holdes svagt kogende; det må ikke være for varmt, da det kan få medisteren til at sprække.
- Lad medisteren stå og småsimre i ca. 10 - 15 minutter, hvorefter gryden tages af kogepladen.
- Find en pande frem, kom smør på, og varm den godt op.
- Prik et par huller i medisteren med en gaffel.
- Kom medisteren på den varme pande og lad den stege ca. 3 - 4 minutter på hver side, til den får en lækker, brunet farve.
- Medisteren er nu klar til servering med dit foretrukne tilbehør.
Vores opskrift på stegt medister
Stegt medister er en dansk klassiker, som byder på en helt traditionel smagsoplevelse. Den er en genganger ved mange jule- og nytårsmenuer, hvor den passer enormt godt ind med resten af udvalget. Den er også et fantastisk valg til julefrokosten, hvor den uden tvivl bliver et hit.
Som en pølse adskiller den sig faktisk en smule fra andre typer. Der er typisk tale om én lang pølse, man skærer ud, og den har typisk en lidt særlig tekstur, som gør den lidt mere spændende.
I vores opskrift vælger vi at holde det lidt simpelt; vi tager udgangspunkt i en helt frisk medister, som skal koges først – som typisk byder på lidt mere smag. Har du købt en medister, som er kogt i forvejen, så kan du følge opskriften med start i trin nummer 6; men du kan godt opleve, at den lige skal stege et par minutter længere på hver side.
Fantastisk som pålæg dagen efter
En stegt medister er en af de retter, hvor man altid håber, at der er lidt til overs, så man har til dagen efter. Den er nemlig perfekt som pålæg på et par skriver rugbrød, hvor dan kan nydes både kold, men også genopvarmet.
Den kan naturligvis også varmes op og spises som rester til aftensmaden, ligesom den kan skæres i skiver og steges, som en del af biksemad eller lignende. Uanset hvad, så er det altid en fordel at have at lave en stor portion medister, så man har noget lækkert til dagen efter også.