Tarteletter med kylling
Tarteletter med kylling
Ingredienser
- 500 gram Kyllingebryst
- 400 gram Asparges på dåse
- 10 stk Tarteletter
- 1,5 dl Mælk
- 1 stk Hønsebouillonterning
- 3 spsk Hvedemel
- 30 gram Smør
- 3 dl Vand
- 0,5 bundt Frisk persille
Sådan gør du
- Start med at koge kyllingen. Den skal gerne koge ca. 20 minutter, men gerne 25, hvis det er store stykker.
- Når kyllingen er kogt skæres den i tern.
- Bring vand i kog og kom hønsebouillonterningen heri. Lad den blive helt opløst i vandet.
- Find en gryde frem og smelt smør heri. Herefter tilføjes mel, og det piskes godt sammen til en ensartet masse. Herefter tilføjes bouillonvandet i små portioner ad gangen, mens du pisker det.
- Åbn dåsen med asparges og hæld vandet derfra i melblandingen, og tilsæt på samme tid også mælk. Rør rundt undervejs, og stop når du når den konsistens, nu ønsker.
- Nu kan du komme kylling og asparges i også, og så smages det hele til med salt og peber.
- Lun tarteletterne i ovnen; de skal ikke bages videre, de skal bare lunes.
- Fyld tarteletfyld i tarteletterne og server dem med en smule persille drysset på som pynt.
Vores opskrift på tarteletter med kylling
Tarteletter er en dansk klassiker, som år efter år er at finde ved nærmest enhver jule- eller påskefrokost. Og det er med god grund. Der er nemlig tale om en ret, som byder på smag og tekstur i absolut topklasse.
Der er mange forskellige former for fyld, men en klassisk version er tarteletter med kylling, som typisk også involverer asparges eller lignende fyld.
Tarteletter med kylling er naturligvis ikke kun noget, man serverer til julefrokoster; de går perfekt som forret til enhver anden fest, men de kan sagtens også nydes i den almindelige dagligdag.
Vores opskrift på tarteletter med kylling er nemlig let og ligetil, og den er derfor perfekt, når man har en masse andre retter, man skal fokusere på – men det gør den også perfekt i hverdagen, hvor tingene gerne må være lidt lettere.
Du kan snildt lave en portion nemme tarteletter med kyllingefilet på en helt almindelige aften, hvor aftensmaden gerne lige må være lidt mere spændende; og det kan være med til at gøre tingene lidt sjovere og lidt mere spændende.
Tarteletter med hel kylling eller filet?
Der kan være mange fordele ved at lave tarteletter med hel kylling; det giver et bredt udvalg af kød, fra bryst til lår, og det kan skabe god variation. Derefter får du kogt masser af smag ud, som kan være en stor fordel. Men det tager også markant længere tid, og der er meget arbejde i at pille kødet fra kyllingen.
Kogning af kyllingefilet til tarteletter er noget nemmere, og kræver en del mindre arbejde, og derfor har vi valgt at fokusere på denne måde i opskriften, for at gøre tingene lette. Tarteletter med kyllingefilet smager nemlig stadig fantastisk!