Vaffeldej

Vaffeldej

 

Vaffeldej

Vaffeldej

Gastropia
Når man har brug for noget lækkert på en grå efterårs- eller vinterdej, så kan en portion vafler være det helt rette. De giver hygge, glæde og god smag, og så er de hurtige og lette at lave.

Udstyr

  • Vaffeljern
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 14 stk

Ingredienser
  

  • 3 stk Æg
  • 3 spsk Sukker
  • 300 gram Hvedemel
  • 75 gram Smør
  • 3,5 dl Mælk
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk Citronsaft

Sådan gør du
 

  • Start med at smelte noget smør i en gryde eller lignende, og lad det herefter køle af.
  • Del æggene op i æggehvider og æggeblommer og kom dem i forskellige skåle.
  • I skålen med æggeblommer tilsætter du alle andre ingredienser; dvs. sukker, mælk, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt og citronsaft.
  • Pisk blandingen indtil den har en ensartet masse, som er vaffeldejen.
  • Pisk herefter æggehviderne til de er stive, og kom dem herefter forsigtet i vaffeldejen og vend det.
  • Nu skal du finde vaffeljernet frem og varme det op.
  • Kom en smule smør på vaffeljernets overflader for at smøre det, og hæld derefter vaffeldejen i, så den fylder formen ud. Luk derefter vaffeljernet og lad dem bage.
  • Tiden vil variere en smule, og derfor skal du blot holde øje med dem; når de bliver faste og får en flot, gyldenbrun farve, så er de færdige.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes!

Vores opskrift på vaffeldej

Når vi har brug for noget ekstra lækkert til hyggen, f.eks. på en grå og kold efterårs- eller vinterdag, så faldet valget tit på vafler. For vaflerne kan bare noget helt særligt; de byder på en fantastisk smag, de er lette at spise, og så spreder de bare hyggen så let som ingenting.

LÆS OGSÅ  Bagt kartoffel i airfryer

Derudover kan man jo spise vaflerne med et væld af forskelligt tilbehør. Det kan typisk være syltetøj og sukker eller flormelis, men på en god dag kan det også være en lækker portion hjemmelavet is, som smelter på de varme vafler og bare skaber den helt perfekte kombination.

I vores vaffeldej opskrift holder vi tingene simple, men alligevel med den helt rette smag. Vi bruger vaniljesukker og en lille smule citronsaft for at skabe en smag som er sød, uden bare at smage af sukker, og som samtidig har et lille strejf af det syrlige. Vi synes det giver den helt perfekte smag til vaflerne.

En god vaffeldej er let at lave, og så er den lige til at hælde i vaffeljernet, hvorefter den uimodståelige duft breder sig i hjemmet. Vi synes selv, at det her er verdens bedste vaffeldej.

Kan man lave vaffeldej dagen før?

Det kan du sagtens!

Du kan snildt lave en god vaffeldej dagen forinden, hvis du gerne vil have den klar til gæster eller lignende.

Det betyder også, at du sagtens kan lave en lidt større portion vaffeldej og gemme noget af den til dagen efter. For man kan jo sagtens spise dem to dage i træk – og vi er sikre på, at familien er enige.

Relaterede indlæg

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Sådan laver du pizza som italienerne: Her er de hemmelige tricks

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Æbletærten som mormor lavede den: Sådan får du den perfekte efterårssmag

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Den ultimative efterårsret: Mørbradgryden, der vil vinde hjertet hos hele familien!

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Opskriften på pandekager som alle bedsteforældre laver dem – her er hemmelighederne

Seneste indlæg