3 nemme ovnretter
Hvis du er heldig at eje en god indbygningsovn, har du et væld af gode muligheder for at lave spændende og smagfuld mad til hele din familie og alle dine gæster. Der findes næsten ingen grænser for, hvad du kan tilberede i en ovn, og derfor kan du altid variere menuen og prøve noget nyt, når du bliver eventyrlysten.
Du kan eksempelvis prøve en af vores nemme ovnretter lige her på siden, hvor du bliver præsenteret for hele 3 retter, du kan gå i gang med, når der skal aftensmad på bordet. Vores opskrifter er et bevis på, at det kan være nemt at lave mad i ovnen, mens du på samme tid kan få en verden af smag og nærring til hele familien.
Kylling i fad med fløde
Ovnretter med kylling er altid populære, og derfor får du naturligvis også en opskrift på kylling her hos os. Men vores opskrift adskiller sig måske lidt fra den måde, du normalt plejer at lave din ovnkylling på. Denne opskrift er nemlig en af de ovnretter med blomkål, som er utrolig lækre, mens du også kommer til at opleve en række andre gode ingredienser som eksempelvis mozzarella.
Ingredienser:
- Kyllingebryst: 450 gram
- 1 løg
- 3 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 400 gram kartofler
- Paprika
- Tørret oregano
- 5 dl madlavningsfløde
- 2,5 dl piskefløde
- 200 gram blomkål
Fremgangsmåde:
- Skær kyllingebrysterne i strimler og brun alt kødet af på panden i lidt olie. Tilsæt salt, peber og 2 tsk. paprika, inden du placerer de brunede kyllingestrimler i et ildfast fad.
- Snit løg, forårsløg, gulerødder, blomkål og kartofler.
- Læg halvdelen af løg og forårsløg over kødet og placér gulerødderne øverst som et lag.
- Kom lidt oregano og paprika på og drys med salt og peber.
- Kom de sidste løg og forårsløg ovenpå gulerødderne.
- Kom blomkålsstykkerne i og slut af med et lag af kartofler.
- Hæld piskefløde og madlavningsfløde over blandingen.
- Giv retten en time i ovnen ved 200 grader varmluft.
Oksekød i fad
Ovnretter med kød er også populære, og denne opskrift på oksekød i fad er et fanatisk alternativ til den klassiske bøf med løg. Denne ret er derfor et godt valg for dig, der elsker de klassiske ingredienser, men som gerne vil prøve noget nyt.
Til denne opskrift skal du bruge:
Til kartoffelmos:
- Kartofler: 1 kg
- 1,5 dl mælk
- 40 g smør
Til kødsovsen:
- 20 g smør
- 1 løg
- Paprika
- 600 g hakket oksekød
- Ketchup
Sådan gør du:
Start med at lave kartoffelmosen. Det gør du nemt ud fra følgende fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne i 20 minutter.
- Hæld vandet fra og lad alt damp forsvinde.
- Mos kartoflerne og tilsæt mælken mens du blander.
- Tilsæt smør og pisk det hele sammen med salt og peber.
Kødsovsen laves på følgende måde:
- Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
- Kom løg i og tilsæt både kød, ketchup, paprika, peber og salt.
- Lad sovsen stå ved svag varme i 10 minutter under låg.
- Hæld nu sovsen i et ovnfast fad og kom til sidst mosen på som et lag på toppen.
- Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.
Vegetar lasagne med linser
Hvis du gerne vil skære lidt ned på dit kødindtag, skal du prøve nogle af de mange lækre vegetar ovnretter. Du kan eksempelvis prøve en lidt sundere og lettere ret end den traditionelle lasagne som denne lækre vegetar lasagne med linser. Opskriften er nem at følge, og du er garanteret et lækkert resultat.
Til selve lasagnesovsen skal du bruge:
- Hvidløg: 4 fed
- Løg: 2 stk.
- 250 g squash
- Svampe: 200 g
- 1 aubergine
- 2 gulerødder
- Tørret timian
- Tørret oregano
- Tomatpure: 2 dl
- Soltørrede tomater: 50 g
- 2 dåser med tomater
- 5 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- Balsamico eddike
- 250 gram røde linser
Til mornaysovsen skal du bruge:
- Mozzarella: 175 g
- Muskatnød
- Mælk: 6 dl
- Hvedemel: 6 spsk.
- Smør: 75 g
Til at samle lasagnen skal du bruge:
- 10 lasagneplader
- Mozzarella til toppen
Sådan gør du:
- Start med at klargøre alle grøntsagerne til din lasagnesovs. Hak dem fint, så lasagnen får den konsistens, du ønsker.
- Put hakket løg og hvidløg i en stor gryde med olie og steg dem ved middelvarme.
- Tilføj hakket squash, svampe, aubergine og gulerødder.
- Tilsæt timian og oregano og steg nu hele blandingen i cirka 10 minutter.
- Tilsæt soltørrede tomater, som du har hakket.
- Tilsæt tomapure og lad det hele stå i et par minutter.
- Tilsæt nu både vand, bouillonterning, hakkede tomater og balsamico eddike.
- Tilføj de røde linser, efter du har skyllet dem.
- Lad sovsen hygge sig i cirka 30 minutter. Rør rundt undervejs og smag til med salt og peber til sidst.
Mornaysauce:
- Mens din lasagnesovs står og hygger sig, kan du gå i gang med mornaysaucen. Start med at smelte smørret i en gryde.
- Tilsæt mel og pisk det godt ind i smørret.
- Tilføj mælk lidt ad gangen, mens du rører rundt.
- Kom muskatnød, mozzarella samt salt og peber i og tag gryden af varmen, når du har rørt det hele godt sammen.
Med lasagnesovs og mornaysauce klar kan du begynde at samle din lasagne:
- Start med at hælde et lag af mornaysauce i bunden af et ildfast fad og tilføj et lag af lasagnesovs, inden du lægger lasagneplader over det hele.
- Gentag dette skridt med 1-2 til flere lag og afslut med mornaysauce.
- Put mozzarella på toppen og put det hele i ovnen på 175 grader varmluft i cirka 25 minutter.