Disse æble-kanel-blondies er den ultimative efterårsforkælelse – du vil ikke kunne stoppe med at spise dem!
Har du lyst til en sød og efterårsagtig fristelse? Så forkæl dig selv med en portion nybagte og vidunderligt duftende æble-kanel-blondies.
De er saftige og kombinerer den klassiske smag af æbler og kanel, perfekt til den kølige årstid. De smager så godt, at du med garanti vil bage dem igen og igen.
Hurtige at lave: Æble-kanel-blondies
De fleste er nok vilde med brownies. Den lækre smag af chokolade kombineret med en lidt klistret kage; man kan sjældent nøjes med blot et enkelt stykke. En sand fryd for enhver, som elsker chokoladekage med lidt ekstra at byde på.
Længe troede jeg, at ingen anden kage kunne måle sig med brownies, indtil jeg opdagede æble-kanel-blondies. Blondies er faktisk det stik modsatte af brownies. De laves med brun sukker i stedet for kakao, men smagen er stadig fantastisk.
Det brune sukker karamelliserer let under bagningen, og kombinationen af de friske æbler og den varme smag af kanel, der leder tankerne hen på solrige efterårsdage (og altid også på jul), er ren lykke. Og nej, det er ingen overdrivelse.
Når du har forberedt dejen og hældt den i formen, skal blondies bage i 25 minutter på midterste rille. Efter bagetiden kan du teste med en pind. Men i modsætning til andre kager behøver pinden ikke være ren – lidt klistret dej på den er helt perfekt. Blondies smager nemlig bedst, når de er dejligt seje og klistrede indeni.
Æble-kanel-blondies
Ingredienser
- 200 gram Hvedemel
- 2 stk Æg
- 1 stk Æble
- 200 gram Brun farin
- 150 gram Smør
- 1 tsk Vaniljeekstrakt
- 1 tsk Kanel
- 1 knivspids Salt
- 1 tsk Bagepulver
- 50 gram Hakkede valnødder
Sådan gør du
- Sæt ovnen i gang med at forvarme til 180 grader.
- Forbered æblerne ved at vaske dem, fjerne kernehusene og skære æblerne ud i tern.
- Kom smør i en gryde og smelt det.
- Hæld det smeltede smør i en skål sammen med brun farin og blandt det sammen indtil det bliver til en ensartet masse.
- Tilsæt herefter æg og vaniljeekstrakt og bland det igen godt sammen.
- I en anden skål blander du mel med bagepulver, kanel og salt.
- Hæld herefter smørblandingen langsomt i melblandingen, så det bliver samlet til en jævn dej uden klumper.
- Kom herefter æblestykker og hakkede valnødder i dejen også og vend det grundigt, så de blandes godt ind i dejen.
- Smør et fad med fedtstof, og hæld derefter dejen i formen.
- Sæt fadet i ovnen og lad det bage i 25 minutter. Kagen skal blive gyldenbrun på toppen; du kan teste om den er færdig ved at stikke en nål i – men der må gerne sidde en lille smule kage fast på nålen, så længe den er fast.
- Dine æble-kanel-blondies er nu klar til servering.