Klar til at forkæle dine smagsløg? Prøv denne hvidløgs-kartoffelgratin!
Med hvidløg holder man vampyrer væk, siger en gammel myte. Det er derfor godt, at vores hvidløgs-kartoffelgratiner er fyldt med det! Når man først har taget den første bid, behøver man ikke længere bekymre sig om blodsugere.
I stedet bliver man belønnet med masser af smag!
Hvidløgs-kartoffelgratin: En lækkerbisken fra ovnen
Endelig er det køligt nok til at nyde en god gratin uden dårlig samvittighed. Om sommeren havde vi måske ikke altid lyst til tunge retter, men nu, hvor efteråret er i fuld gang, er vi helt vilde med ovnretter.
Derfor laver vi i dag en smagfuld hvidløgs-kartoffelgratin.
Det kræver heldigvis ikke meget arbejde: Efter maksimalt 15 minutter er forberedelsen færdig, og så kan vi læne os tilbage, for resten klarer ovnen.
Først skal vi skrælle og skære kartoflerne i mindre stykker, og så skrælle og hakke et løg og nogle fed hvidløg. De to sidste ingredienser svitses i olie og hældes derefter over med fløde. Sovsen forfines med ost, tørrede krydderurter og frisk persille.
Nu er vi næsten færdige: Når vi har smurt et ovnfast fad, fylder vi kartoflerne og nogle ærter i og hælder sovsen over. Derefter drysser vi lidt ost på toppen af gratinen, og så er vores arbejde gjort.
Fra nu af tager ovnen over.
Hvidløgs-kartoffelgratin
Ingredienser
- 600 gram Kartoffel
- 4 fed Hvidløg
- 1 stk Løg
- 600 ml Fløde
- 100 gram Frosne ærter
- 100 gram Revet ost
- 1 håndfuld Persille
- 1 spsk Tørret rosmarin
- Raps- eller solsikkeolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at forberede grøntasgerne; kartoflerne skal skrælles og skæres i små tern, løget skal hakkes groft, hvidløget skal presses og persillen skal også hakkes.
- Find en gryde eller pande frem og varm den op med noget olie.
- Steg løg og hvidløg indtil løgene er gennemsigtige. Hæld herefter fløde i og rør persille, rosmarin og halvdelen af osten i.
- Smør et ovnfast fad. Læg kartoflerne og ærter deri, og hæld flødesaucen oveni. Drys resten af osten på, så det får et lækkert lag øverst.
- Sæt fadet i ovnen og lad den bage i 30 minutter ved 180 grader.
- Efter de 30 minutter lægger du et lag staniol over fadet og bager det i yderligere 25 minutter.
- Herefter er din hvidløgs-kartoffelgratin klar til servering.