Brunkager
Brunkager
Ingredienser
- 65 gram Brun farin
- 250 gram Hvedemel
- 1 spsk Vand
- 125 gram Lys sirup
- 65 gram Smør
- 1 tsk Stødt kanel
- 1 tsk Stødt nellike
- 0,5 tsk Stødt kardemomme
- 1 tsk Potaske
- 40 gram Smuttede mandler
Sådan gør du
- Start med at hakke mandlerne groft.
- Find en lille gryde frem og kom sirup, smør og brun farin i den. Varm den op ved middel temperatur og lad det hele smelte sammen til en ensartet masse.
- Lad herefter sirupsmassen køle ned.
- Rør potasken ud i vandet, og kom det herefter i gryden med siruptsblandingen. Kom herefter de resterende ingredienser i også. Blandt det hele sammen til en ensartet dej.
- Rul dejen ud i en pølse (del den evt. i to halve og rul to pølser), som pakkes ind i husholdningsfilm og kommes i køleskabet i 1 - 2 timer.
- Sæt ovnen til at varme op til 190 grader.
- Kom herefter et stykke bagepapir på en bageplade.
- Skær nu tynde skiver af din dej og læg dem på bagepladen.
- Kom bagepladen i ovnen og lad dem bage i 5 - 7 minutter.
- Dine brunkager er nu klar til servering, eller du kan køle dem ned og komme den i en tæt kagedåse.
Vores opskrift på brunkager
Julen er en højtid, som bygger på hygge og glæde; selvom vejret er koldt, og det er mørkt det meste af dagen, så bliver det alligevel en tid, man virkelig nyder – og det skyldes i høj grad julestemningen, som bringer de fleste i godt humør.
En vigtig del af julestemningen kommer selvfølgelig fra julesmåkagerne – og her er brunkager nogle af de vigtigste. Brunkager har nemlig en helt særlig smag, som de fleste hurtigt forbinder med julen, og de kan hurtigt sprede julestemningen på en kold og mørk december aften.
I vores brunkager opskrift bruger vi alle de krydderier, som er med til at skabe den særlige smag; med nelliker, kardemomme, kanel og potaske skaber man nemlig en helt særlig sammensætning, som smager perfekt – og som skaber den bedste duft i hjemmet, mens de bager.
Vi mener, at verdens bedste brunkager er de helt traditionelle, og derfor er det dem, vi drager inspiration fra. Gammeldags brunkager har nemlig den helt særlige smag, som man forbinder medj ulen, og derfor er det dem, vi tager udgangspunkt i.