Franskbrød
Franskbrød
Ingredienser
- 500 gram Hvedemel
- 1 stk Æg
- 2,5 dl Mælk
- 0,5 dl Vand
- 25 gram Gær
- 1 spsk Sukker
- 1,5 tsk Salt
- 0,5 dl Raps- eller solsikkeolie
Sådan gør du
- Kom gær i lunt vand og lad det opløse.
- Lun mælken op, og kom den i vandet sammen med olie, sukker og salt. Tilsæt og hvedemel lidt ad gangen, hvorefter det gerne skulle blive til en fast dej.
- Herefter æltes dejen indtil den har den rette smidige konsistens.
- Læg et viskestykke eller lignende over skålen og lad dejen hæve en time.
- Kom dejen i en brødform og sæt den et lunt sted med et viskestykke over - og lad dejen hæve yderligere 20 minutter.
- Forvarm ovnen op til 200 grader.
- Giv dejen en ridse ned gennem midten med en skarp kniv. Pisk herefter ægget og pensl det ud på brødet.
- Sæt dejen i ovnen, gerne nederst i ovnen, og lad det bage i 40 - 45 minutter.
- Herefter er dit franskbrød klar til servering.
Vores opskrift på franskbrød
Når man gerne vil have noget lidt mere lækkert til frokosten eller eftermiddagskaffen, så er et friskbagt, lækkert franskbrød svært at slå.
Det klassiske hvide brød, som er lunt og ekstremt blødt indeni, når det kommer lige fra ovnen, byder bare på noget helt særligt både i smagen og teksturen, og det kan give en nærmest himmelsk smagsoplevelse. Derudover har det en lækker, let sprød kant, som lige giver det noget ekstra.
Det er helt perfekt med en smule smør og en skive ost – eller praktisk talt enhver anden form for pålæg, lige fra kødpålæg til den fristende Nutella-mad. Det er også perfekt, når der skal laves noget ekstra lækkert, såsom et hjemmelavet stjerneskud eller lignende – som lige bliver endnu bedre på en skive hjemmelavet franskbrød.
Vores franskbrød opskrift holder sig til det helt basale; for der er tale om en klassisk opskrift, som bare smager enormt godt. Det er den vi har lært hjemmefra, og det er et ægte mormor franskbrød. Vi vil nærmest garantere dig for, at det vil være en succes til enhver tid. Opskriften giver et godt og luftigt franskbrød, hvilket blandt andet skyldes hævetiden.
Et hjemmebagt franskbrød vil også være en sikker vinder til din næste jule- eller påskefrokost, hvor du lige får muligheden for vise dig frem med dit hjemmebag. Det er perfekt til fiskebordet, hvor man kan lave en god rejemad på franskbrød eller lignende, som bare smager endnu bedre end normalt.
Ønsker du i stedet et hurtigt franskbrød, som ikke skal bruge samme tid på at hæve, så kan du tjekke vores franskbrød i airfryer opskrift, som giver en lidt anden tilgang.